Thyra

Hertuginde af Cumberland ved giftemålet i 1878. Datter af Christian 9. og dronning Louise af Hessen-Kassel. Gift med Ernst August af Hannover, hertug af Cumberland. De fik sammen seks børn, hvoraf de to ældste sønner døde unge. Den ældste, prins Georg, døde som 31-årig i en bilulykke, da han var på vej til Frederik 8.s begravelse i Danmark, og den næstældste søn, prins Christian, døde som 16-årig af blindtarmsbetændelse.

Hvor prinsesse Alexandra var den kønne pige og prinsesse Dagmar den kloge, så var prinsesse Thyra, ifølge faderen Christian 9., den milde og gode datter. At finde den sarte prinsesse Thyras fremtidige mand blev et projekt for dronning Louise. Der var nok bejlere til prinsessen, men dronning Louise havde en bestemt i tankerne, nemlig Ernst August af Hannover, hertug af Cumberland.

Hertuginde Thyras ægteskab med hertug Ernst August gav hende det hun mest længtes efter; børn. Modsat de to søstre, Alexandra og Dagmar, levede Thyra et stille og roligt liv i Gmunden, hvor hun plejede sin kunstneriske åre, og tilbragte tiden med børnene.

Relationer