Alexandra

Dronning af England fra 1901. Datter af Christian 9. og dronning Louise af Hessen-Kassel. Gift med prins Edward af Wales, den senere Edward 7. af England i 1863. De fik sammen seks børn, hvoraf det yngste døde få timer gammel, og den ældste, prins Albert Victor, døde af influenza da han var 28 år.

Prinsesse Alexandra var, ifølge hendes fader Christian 9., den kønne af de tre døtre. Dette kom prinsessen til gode, da den engelske dronning Victoria skulle finde en hustru til sin ældste søn, prins Edward af Wales. Dronning Victoria så et billede af prinsesse Alexandra, og skønt den engelske dronning ud fra fotografiet mente, at den danske prinsesse besad en for lav pande og en for lang næse, endte prinsessen med at blive gift med prins Edward af Wales i 1863.

Dronning Alexandra var en meget populær kvinde i England, og vandt englændernes hjerter både for sin personlighed, men også for sin måde at klæde sig på og føre sig frem.  Efter en hård fødsel døjede hun med et stift ben, men på grund af hendes popularitet blev skavanken vendt til et modefænomen, der blev efterlignet af samfundets finere kvinder.