Monarkiet i medgang og modgang

Kom med på en guidet tur i Amalienborgmuseet. Rundvisningen “Monarkiet i medgang og modgang” fokuserer på monarkiets historie og de kongelige personligheder, der igennem de seneste 150 år har været med til at forme det monarki, vi kender i dag.

Værelserne og salene i Christian VIII’s Palæ ånder ved første øjekast fred og idyl. Men kigger man nærmere efter, får man øje på spor fra en turbulent historie præget af politisk stormvejr, verdenskrige og industrialisering. Kom med på en rundvisning, der giver et indblik i den Glücksborgske kongefamilie, historiens dramaer og monarkiets udvikling fra enevælde til demokrati.

Med udgangspunkt i de udstillede arbejdsværelser vil rundvisningen fokusere på den danske kongefamilies skiftende rolle i samfundet. En tid med store historiske omvæltninger, som har præget kongernes tid på Amalienborg. Kongerne har til stadighed prøvet kræfter med et forandret verdensbillede, og på tværs af generationer, verdenssyn og overbevisninger er prøvelserne blevet forvaltet vidt forskelligt fra regent til regent.

I perioder, hvor der er adgang til palæets Beletage, er det muligt at inkludere en introduktion til de forgyldte sale. Den kongelige familie benytter fortsat Beletagen til repræsentative formål, og etagen rummer nogle af Amalienborgs smukkeste interiører skabt af multikunstneren Nicolai Abraham Abildgaard. Kontakt bookingen hvis I ønsker at inkludere en kort introduktion til Beletagen i jeres omvisning.

Mødested: I garderoben ved butikken.

Book en rundvisning lige her