Omvisning i særudstillingen, Eventyrdronningen

Mine damer og herrer!

Velkommen til en oplevelse, der tager livtag med den kreative idé, med tanken, der inspirerer hænder til at skabe noget ud af ingenting! Kom med på en omvisning ind i Dronningens kreative univers.

Omvisningen foregår i palæets beletage, hvor kurator Elisabeth von Buchwald og udstillingsdesigner Shane Brox i samarbejde med Kongernes Samling har skabt særudstillingen Eventyrdronningen.

Sæt fantasien fri og træd ind i udstillingens magiske univers med en læringspilot ved roret, der vil ledsage dig på rejsen gennem udstillingen. På vandringen gennem palæets sale arbejder vi os ind på den kreative idés ophav og virkefelt gennem en strøm af inspirationskilder og udklædningsorgier, eventyrlige universer og fantasifulde karakterer.

Omvisningen behandler temaet om, at være et kreativt og skabende væsen, og på vejen ledsages vi af prinsessen, der bliver en legende voksen. Vi bevæger os fra den magiske skov, hvor alt kan ske, til bal på slottet hos Kongen og Dronningen og videre til den dystre underverden, hvor de mørke væsner i Dronningens univers danser runddans og forsætter den eventyrlige rejse ind til det kreative værksted for til sidst at kulminere i et frostklart vintertableau fra forestillingen Den lille snepige.

Eventyr, kostumer, rekvisitter og scenografi kobles sammen på nye måder, og vi kommer tæt på Dronningens kreative proces med at skabe de visuelle universer til forestillinger som Svinedrengen, Den tapre tinsoldat, Tommelise og Askepot.

Efter endt omvisning er det muligt, at besøge udstillingens værksted, hvor man helt i Dronningens ånd selv kan prøve kræfter med den teknik at folde papirhatte efter Dronningens design og dermed tage et stykke af eventyret med hjem.

Omvisningen er en hyldest til det kreative. Vi glæder os til at lade os inspirere sammen med jer!

Periode
27. september 2018 til 19. maj 2019

Mødested
Repos ved Håndbiblioteket, Beletagen, Christian VIII’s Palæ

Faste omvisninger alle tirsdage, lørdage og søndage i hele perioden
Omvisninger på dansk
Alle tirsdage og søndage kl. 13.30-14.30
Lørdage kl. 10.30-11.30 (27. sep. – 31. okt. 2018 samt 1. -19. maj 2019)
Lørdage kl. 11.30 -12.30 (1. nov. 2018 – 30. april 2019)
Book plads på den danske omvisning her

Omvisninger på engelsk
Alle lørdage kl. 13.30-14.30 på engelsk
Book plads på den engelske omvisning her

Antal deltagere pr. omvisning
Max. 25 personer

Priser
En plads på en af de faste offentlige omvisninger koster 45 kr. + indgangsbillet.
En privat omvisning koster 600 kr. + indgangsbilletter.

Har du spørgsmål?
Yderligere information kan fås hos bookingen. Bookingen kan kontaktes via mail på booking@kosa.dk eller telefonnr. 33186055. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10-12.

Tilbage til oversigt