Rundvisninger i Christian VII’s Palæ

– oplev Kongehusets gæste- og repræsentationspalæ indefra

Rundvisninger på dansk er desværre udsolgt på denne side af sommerferien. For billetter til vores rundvisning på engelsk – se nedenfor.

Som noget helt særligt tilbyder vi i forsommeren og sensommeren 2023 rundvisninger i Christian VII’s Palæ på Amalienborg, der normalt er lukket for offentligheden.

Christian VII’s Palæ er Kongehusets gæste- og repræsentationspalæ, som mange af vi danskere kender fra Kongehusets traditionsbundne nytårstaffel, der afholdes 1. januar hvert år netop i Christian VII’s Palæ. Denne rundvisning er en helt enestående mulighed for at opleve palæet indefra.

På rundvisningen kommer du gennem palæets forskellige officielle rum, der i over 250 år har dannet rammerne om nogle af Danmarks mest eksklusive fester og højtstående gæster. Du vil bl.a. opleve den overdådige Riddersal, der huser det kongelige nytårstaffel. Du vil også kunne se, hvordan H.M. Dronning Margrethe har sat sit særlige præg på indretningen i forbindelse med den seneste modernisering i 1990’erne, hvor Dronningen selv stod for farvesammensætning og materialevalg.

Christian VII’s Palæ blev oprindeligt indviet i 1754 og er det fineste og rigest udsmykkede af de fire Amalienborg-palæer. Det var nemlig Adam Gottlob Moltke, der stod for opførelsen og indretningen af palæet, og hans særlige rolle under Frederik 5.s regeringstid betød, at han havde både indflydelse og midler til at få opført et smukt og rigt udsmykket palæ. Palæet er derfor et særligt smukt eksempel på 1700-tallets rokokoarkitektur med dets fine stukkatur og særlige rumdeling. Palæet blev tegnet og indrettet af arkitekten Nicolai Eigtved, der var rokokoens foregangsmand i Danmark, og der er ingen tvivl om, at palæet er en unik kulturhistorisk perle.

Praktisk

Pris: 269 kr. Inkl. entre til museet | 149 kr. for årskortholdere
Varighed:
  Ca. 90 minutter
Mødested: I garderoben ved museumsbutikken på Amalienborgmuseet
Målgruppe: Voksne
Tilgængelighed: Rundvisningen i Christian VII’s Palæ er desværre ikke egnet til gangbesværede. Der er mange trapper og ingen elevator, og gæsterne kan ikke sidde ned undervejs eller medtage kørestol/rollator.

Amalienborgmuseet lukker nogle dage kl 15.

BEMÆRK VENLIGST:

  • Man må ikke medbringe: tasker, telefoner, kamera eller videoudstyr. Dette opbevares i garderobeboks under besøget.
  • Aflysninger kan forekomme, da Christian VII’s Palæ stadig benyttes af Kongehuset. I tilfælde af aflysning vil du få direkte besked og dit billetkøb refunderes.

Rundvisninger på dansk er desværre udsolgt indtil videre. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have besked, så snart vi har flere rundvisninger på dansk. Du tilmelder dig vores nyhedsbrev her

Se datoer og køb billetter til rundvisning på ENGELSK her

Aflysninger kan forekomme
Da Christian VII’s Palæ forsat bliver benyttet af Kongehuset til repræsentation, kan der ved særlige lejligheder forekomme aflysninger. I tilfælde af aflysninger vil du få direkte besked og dit billetkøb refunderet.

Tilbage til oversigt