Rundvisning på Beletagen

På første etage af Christian VIII’s Palæ finder du den såkaldte Beletage. Her får du et unikt indblik i, hvordan de første adelige og senere de første kongelige beboere lod Christian VIII’s Palæ udsmykke. Vi ser på, hvordan palæet blev opført, og stifter bekendtskab med palæets allerførste beboere – nemlig adelsfamilien Levetzau, der havde palæet i knap 50 år, indtil det kom under kongeligt ejerskab i slutningen af 1700-tallet. Den første kongelige beboer var Christian 7.s yngre bror, Arveprins Frederik, der i vid udstrækning stod bag den udsmykning af Beletagen, som man stadig kan se i dag.

Det første kongepar, der boede i palæet, var Christian 8. og hans hustru Dronning Caroline Amalie. Christian 8. har lagt navn til palæets nuværende navn, og kongeparret havde tæt forbindelse til den danske billedkunstner Bertel Thorvaldsen, hvilket etagens Appartementsal bærer præg af. Her findes nemlig en helt enestående borddekoration, kaldet Det Gyldne Tableau, der består af forgyldte bronzekopier af en række af Thorvaldsens kendte værker, og som vi selvfølgelig vil høre meget mere om på rundvisningen.

Praktisk

Hvornår: Rundvisningen kan opleves juli-oktober
Varighed: Rundvisningen varer ca. en time.
Pris: 150 kr. inklusive entré til museet / gratis for årskortholdere.
Mødested: Vi mødes ved garderoben bag museumsbutikken på Amalienborgmuseet.
Mødetid: Rundvisningen starter kl. 13.30 præcis, så kom gerne fem minutter før.

Køb billetter til rundvisning på dansk her
Køb billetter til rundvisning på engelsk her

BEMÆRK VENLIGST: Billetten giver adgang til hele Amalienborgmuseet, hvor I bl.a. også kan se de kongelige arbejdsværelser fra Christian 9. til Frederik 9., men vær særligt opmærksom på åbningstiderne, da museet nogle dage lukker kl. 15.00, og I derfor kun kan besøge museet inden rundvisningen.

 

Tilbage til oversigt