Påskesjov på Amalienborgmuseet

Gækkebrevs-workshops

I påsken 2023 har børnefamilier og andre kreative sjæle chancen for at deltage i Amalienborgmuseets hyggelige aktiviteter. Her kan gæsterne f.eks. være med til gækkebrevs-workshop i Havesalen og undersøge, om de er lige så gode som vores eventyrmester H.C. Andersen (1805-1875) til at klippe fine gækkebreve.

Undervejs får gæsterne fortællingerne om gækkebrevets historie, H.C. Andersens evne til at klippe dem og om hans tilknytning til Kongehuset. H.C. Andersen var en nær ven af flere af de danske konger gennem sin levetid og har derfor haft sin faste gang i Christian VIII’s Palæ, hvor Amalienborgmuseet i dag ligger. Han underholdt ofte store selskaber med sine fortællinger, samtidig med at han klippede en figur fra fortællingen.

Gækkebrevenes smukke verden excellerede eventyrdigteren som sagt også i, og nu kan deltagerne i Amalienborgmuseets gækkebrevs-workshop forsøge at gøre H.C. Andersen kunsten efter.

Dato: 3.-10. april 2023 kl. 10.00-15.30
Sted: Amalienborgmuseet
Pris: Workshoppen er gratis, når der betalt entré til Amalienborgmuseet. Voksne 120 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis adgang.

Køb billetter til museet her

Tilbage til oversigt