Efterårsferien på Amalienborg

Efterårsferien på Amalienborg 2021 bliver ikke afholdt, grundet midlertidig nedlukning af museet. Siden opdateres, når vi nærmer os efteråret 2022. 

Oplev særudstillingen Eventyrdronningen i efterårsferien og gå med på en af de mange omvisninger om kreativitet.

Omvisningen foregår i palæets beletage, hvor kurator Elisabeth von Buchwald og udstillingsdesigner Shane Brox i samarbejde med Kongernes Samling har skabt særudstillingen Eventyrdronningen. Sæt fantasien fri og træd ind i udstillingens magiske univers med en læringspilot ved roret, der vil ledsage dig på rejsen gennem udstillingen. På vandringen gennem palæets sale arbejder vi os ind på den kreative idés ophav og virkefelt gennem en strøm af inspirationskilder og udklædningsorgier, eventyrlige universer og fantasifulde karakterer.

Eventyr, kostumer, rekvisitter og scenografi kobles sammen på nye måder, og vi kommer tæt på Dronningens kreative proces med at skabe de visuelle universer til forestillinger som Svinedrengen, Den tapre tinsoldat, Tommelise og Askepot.

Efter endt omvisning er det muligt, at besøge udstillingens værksted, hvor man helt i Dronningens ånd selv kan prøve kræfter med den teknik at folde papirhatte efter Dronningens design og dermed tage et stykke af eventyret med hjem.

Omvisninger finder sted lørdag – tirsdag kl. 10.30 samt søndag kl. 13.30 på dansk. Lørdag kl. 13.30 på engelsk. Book plads på en omvisning her

Desuden kan du opleve Dronningens repræsentations- og gæstepalæ, Christian 7.s Palæ på en omvisning. Book plads på en af museets faste omvisninger i palæet her

Tilbage til oversigt