Byvandring i Frederiksstaden: Gud, Konge og Frederiksstaden

Mellem Bredgade, Sankt Annæ Plads, Toldbodgade og Esplanaden ligger den københavnske bydel Frederiksstaden. Bydelen blev etableret i anledning af den oldenborgske kongeslægts 300-års regeringsjubilæum i 1748 og har navn efter den daværende konge, Frederik 5., som man den dag i dag kan se midt på Amalienborg Slotsplads som imponerende rytterstatue.

Denne rundvisning centrerer sig naturligvis om Amalienborg Slotsplads, men vi lægger også vejen forbi en af tidens førende købmændsboliger – det såkaldte Gule Palæ – der senere blev kongebolig for Christian 9. Turen går også forbi Frederiks Kirke – som de fleste danskere kender som Marmorkirken – og bydelens tidligere hospital, der i dag huser Designmuseet. Rundvisningen fokuserer på 1700-tallet, men vi kommer også ind på bydelens mere moderne historie, bl.a. under 2. Verdenskrig, samt hvordan området bruges i dag.

Praktisk

Hvornår: Rundvisningen kan opleves i april til oktober måned
Varighed: Rundvisningen varer ca. 90 min.
Pris: 169 kr. inklusive entre på museet | 49 kr. for årskortholdere
Mødested: Vi mødes foran Christian VIII’s Palæ ved indgangen til Amalienborgmuseet
Mødetid: Rundvisningen starter kl. 13.30 præcis, så kom gerne fem minutter før

BEMÆRK VENLIGST: Billetten giver adgang til Amalienborgmuseet, men vær særligt opmærksom på åbningstiderne, da museet nogle dage lukker kl. 15.00, og I derfor på nogle dage kun kan besøge museet inden rundvisningen.

Se datoer og køb billet til rundvisningen på DANSK her

Se datoer og køb billet til rundvisningen på ENGELSK her

Tilbage til oversigt