Byvandring i Frederiksstaden: Gud, Konge og Frederiksstaden

Mellem Bredgade, Sankt Annæ Plads, Toldbodgade og Esplanaden ligger den københavnske bydel Frederiksstaden. Bydelen blev etableret i anledning af den oldenborgske kongeslægts 300-års regeringsjubilæum i 1748 og har navn efter den daværende konge, Frederik 5., som man den dag i dag kan se midt på Amalienborg Slotsplads som imponerende rytterstatue.

Denne rundvisning centrerer sig naturligvis om Amalienborg Slotsplads, men vi lægger også vejen forbi en af tidens førende købmændsboliger – det såkaldte Gule Palæ – der senere blev kongebolig for Christian 9. Turen går også forbi Frederiks Kirke – som de fleste danskere kender som Marmorkirken – og bydelens tidligere hospital, der i dag huser Designmuseet. Rundvisningen fokuserer på 1700-tallet, men vi kommer også ind på bydelens mere moderne historie, bl.a. under 2. Verdenskrig, samt hvordan området bruges i dag.

Praktisk

Hvornår: Rundvisningen kan opleves i april til oktober måned
Varighed: Rundvisningen varer ca. 90 min.
Pris: 169 kr. inklusive entre på museet | 49 kr. for årskortholdere
Mødested: Vi mødes foran Christian VIII’s Palæ ved indgangen til Amalienborgmuseet
Mødetid: Rundvisningen starter kl. 13.30 præcis, så kom gerne fem minutter før

BEMÆRK VENLIGST: Billetten giver adgang til Amalienborgmuseet, men vær særligt opmærksom på åbningstiderne, da museet nogle dage lukker kl. 15.00, og I derfor på nogle dage kun kan besøge museet inden rundvisningen.

Se datoer og køb billet til rundvisningen på DANSK her

Tilbage til oversigt