Nye og gamle fortællinger på Amalienborg

Den 5. juli 2013 åbnede Amalienborg med nyt udstillingsdesign og bredere fokus.

Et stort ønske gik i opfyldelse, da vi kunne præsentere en helt ny formidling af Amalienborg og Kongehuset i de enestående historiske omgivelser, man finder i Christian VIII’s Palæ.

Den nye formidling giver indblik i livet på Amalienborg, såvel historisk som aktuelt. Man kan udforske de fire palæers historie med deres skiftende, royale beboere, og samtidig blive klogere på nutidens Kongehus med dets mange funktioner og opgaver. Der er tale om en ny helhedspræsentation af det danske monarki med Kongehusets faste base i København som både ramme og omdrejningspunkt.

Udstillingsnyheder:

• Som gæst kan man nu også opleve det nutidige Kongehus med dets officielle gøremål. Desuden kan man også blive klogere på Frederiksstaden, Amalienborgpalæerne og rytterstatuen, der er Danmarkshistoriens dyreste kunstværk og regnes blandt verdens smukkeste ryttermonumenter.

• Der præsenteres en helt ny formidling, og højdepunktet er en stor interaktiv model, der giver besøgende mulighed for at dykke ned i og zoome ind på historier om Amalienborg og palæernes beboere.

• Som noget nyt bliver der adgang til etagen med de kongelige repræsentationslokaler i Christian d. VIII’s Palæ hver lørdag. Her er salene dekorerede i nyklassicistisk stil i 1790’erne efter multikunstneren Nicolai Abildgaards forlæg og med billedhuggerværker af Bertel Thorvaldsen. Salene er smukt restaurerede under medvirken af H.M. Dronningen.

• Formidlingen er også tiltænkt børnene, og under besøget opdager de husets maskot, elefanten Hannibal, der møder børnene i øjenhøjde