Blomsterinstallation: ”En bid af en have”

Loftet i rummet “Arven fra mor” er dekoreret med fine blomster af papir, der lyser op. Værket er inspireret af Dronning Ingrids haveanlæg fra Graasten Slot og frembragt af kunstneren Veronica Hodges. Værkets titel er ”En bid af en have”, og de over 1200 blomster fra liljer til er alle håndlavede i papir. Bladene er indfarvet enkeltvist, og det kan tage op mod en time at fremstille bare en enkelt blomst.

Det er kunstnerens fortolkning, at blomsterne har haft en stor betydning i mor-datter forholdet mellem H.M Dronningen og Dronning Ingrid. Især har Graasten Slot, som var en af Dronning Ingrids foretrukne haveanlæg, også været et sted, hvor Dronning Ingrid kunne sætte sit helt eget i præg på haven. Denne interesse har hun delt med sine døtre. Graasten Slot er efter kunstnerens opfattelse et sted, som peger tilbage på Dronning Ingrids passion for blomster, æstetik, farver og arter, også med stærke referencer til hendes svenske fortid og hendes store interesse for dagliljer. I denne installation findes de hvide liljer, som Dronning Ingrid bar i sin brudebuket. Liljer har haft en stor indflydelse på værket, og mange af de liljer, som er lavet i papir, findes også på haveanlægget på Graasten Slot.

Det har været vigtigt for kunstneren, at blomsterværket både har friske blomster og visne blomster, fordi livscyklussen og det forgængelige er et vigtigt tema for Veronica Hodges. Derfor er der også en del af blomster, som er visne og brune. Kunstnerne har desuden arbejdet med at lave nogle af Dronningens smykker i papir, og disse insekter flyver rundt blandt blomsterne. Et lille hilsen fra Dronnings Margrethes far er at finde som fugle. Kigger man godt efter, kan man finde en gråspurv og en paradisfugl i blomsterne. To fugle-tatoveringer som Frederik 9. bar på sin krop.

Se mere på Instagram: veronica_birdnest

Veronia Hodges (f. 1972). Værktitel: ”En bid af en have” med inspiration fra Dronning Ingrids Haveanlæg fra Graasten Slot Blomster og fugle skabt af håndkoloreret papir påsat på grene.