Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K
Tlf: +45 3315 3286
museum@dkks.dk

Fabergékammeret Copy

 

Den 7. februar 2020 kl. 15.00 slog vi fløjlsforhænget til side for det nye, permanente skatkammer på Amalienborgmuseet. Her udstiller vi russisk juvelérarbejde fra perioden 1860 – 1917 med fokus på de nære bånd mellem det danske og det russiske monarki. Desuden kan du opleve et udsnit af kronjuvelerne.

Pressefotos i høj opløsning, fotograf Iben Kaufmann: Fabergé-billeder, high resolution

Alle billeder skal krediteres med (Iben Kaufmann / Kongernes Samling)

Kronebroche. Én ud af 18 fremstillet i 1896 af Fabergé til Storfyrstinderne af Rusland. Denne er gået i arv fra Anastasia af Mecklenburg-Schwerin helt op til Prinsesse Elisabeth, som testamenterede den til Kongernes Samling. Foto: Iben Kaufmann

Kroningsbroche. Én ud af 18 fremstillet i 1896 af Fabergé til Storfyrstinderne af Rusland i forbindelse med Zar Nilolaj II’s kroning. Denne er gået i arv fra Anastasia af Mecklenburg-Schwerin helt op til Prinsesse Elisabeth, som testamenterede den til Kongernes Samling. Foto: Iben Kaufmann.

 

Cigaretlighter af form som et æg. Fremstillet i Skt. Petersborg i første halvdel af 1890'erne. Tilhører i dag H.K.H. Prinsesse Benedikte. Foto: Iben Kaufmann

Cigaretlighter af form som et æg. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg i første halvdel af 1890’erne. Værkmester: M. Perkhin. Tilhører H.K.H. Prinsesse Benedikte. Foto: Iben Kaufmann.

Elektrisk klokke af form som en elefant. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg, 1989. Foto: Iben Kaufmann

Elektrisk klokke af form som en elefant. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg, 1898. Foto: Iben Kaufmann.

 

Cigaretetui med lås af en rund brillant. Fremstillet i Skt. Petersborg i 1890'erne. Foto: Iben Kaufmann

Cigaretetui med lås af en rund brillant. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg i 1890’erne. Værkmester: A. Holmström. Foto: Iben Kaufmann.

Præsentations-kovsh (drikkekar) i forgyldt sølv. På hanken ses Elefantordenens elefant. Kovshen var en gave til Christian 9. og dronning Louise fra deres seks børn i anledning af kongeparrets guldbryllup i 1892. Foto: Iben Kaufmann

Præsentations-kovsh (drikkekar) i forgyldt sølv. På hanken ses Elefantordenens elefant. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg i 1892. Værkmester: Julius Rappoport. Kovshen var en gave til Christian 9. og dronning Louise fra deres seks børn i anledning af kongeparrets guldbryllup i 1892. Tilhører Det Kongelige Danske Løsørefideikommis. Foto: Iben Kaufmann.

 

 

Nærbillede af elefantordenens elefant fra hanken på præsentations-kovshen. Foto: Iben Kaufmann

Nærbillede af elefantordenens elefant fra hanken på præsentations-kovshen. Foto: Iben Kaufmann.

Trekantet ramme med fotografi af dronning Louise af Danmark. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg i 1898. Værkmester: V. Aarne. Foto: Iben Kaufmann.

Trekantet ramme med fotografi af dronning Louise af Danmark. Fremstillet af Fabergé i Skt. Petersborg i 1898. Værkmester: V. Aarne. Foto: Iben Kaufmann.

 

Guldæg med høne. Dette guldæg er fremstillet i Frankrig omkring år 1720. Det var en gave fra Charlotte af Orléans til den engelske Dronning Caroline. Det kan skilles i fem dele (elfenbensæggeskal, guldæggeskal, høne, krone og ring) og har også haft en praktisk funktion, idet man kunne have duftevand i beholderen. Det er ikke usandsynligt, at ægget kan have tjent som inspiration for den russiske hofjuveler Carl Fabergés berømte æg, som hans firma fremstillede i perioden 1885-1917. Foto: Iben Kaufmann

Guldæg med høne. Dette guldæg er fremstillet i Frankrig omkring år 1720. Det var en gave fra Charlotte af Orléans til den engelske Dronning Caroline. Det kan skilles i fem dele (elfenbensæggeskal, guldæggeskal, høne, krone og ring) og har også haft en praktisk funktion, idet man kunne have duftevand i beholderen. Det er ikke usandsynligt, at ægget kan have tjent som inspiration for den russiske hofjuveler Carl Fabergés berømte æg, som hans firma fremstillede i perioden 1885-1917. Foto: Iben Kaufmann.

 

 

 

 

 

 

Vi har brug for din hjælp

Støt Kongernes Samling med et bidrag på 200 kr. Dit bidrag hjælper os med at formidle monarkiets historie.

Læs mere og støt