Vinterferie for børn på Rosenborg Slot

Vinterferie for børn på Rosenborg 2023 er slut. Denne vil blive opdateret, når vi nærmer os vinterferien 2024.

Læs hvad vi lavede i vinterferien 2023 herunder

I vinterferien går vi på jagt efter de mange helt særlige ingredienser, der i 1600-tallet skulle i den, på det tidspunkt, helt nye og meget kostbare drik – chokolade.

I 1600-tallet var chokolade meget kostbart, og det var derfor kun de fineste og rigeste – som f.eks. Danmarks konger og dronninger – der havde råd til den nye luksus. Chokolade laves nemlig af kakaobønner, og det var først i 1600-tallet at disse kom til Danmark hele vejen fra Mellemamerika. Dengang var chokolade ikke noget man spiste, men kun noget man drak, og den eksklusive chokoladedrik smagte ikke som i dag. Dengang elskede man nemlig en meget sød, krydret smag, så der skulle mange forskellige eksotiske råvarer i den fine drik. Men hvilke?

Tag på chokolade-eventyr på Rosenborg Slot i vinterferien og se, om I kan finde de eksotiske råvarer, der gemmer sig rundt på slottet. Undervejs vil I kunne dufte til ingredienserne, og komme tættere på chokoladens kongelige historie og smag i 1600-tallet.

Jagten på chokoladen starter hos vores søde Læringspilot, som I finder i det første rum, Vinterstuen, inde på slottet.

Pssst – der vil også være en lille præmie til børnene til sidst.

Praktisk

Hvem: Aktiviteten egner sig særligt godt til børn mellem 5-10 år, men alle er velkomne!
Hvornår: Uge 7: lørdag 11.2 til søndag 19.2 fra kl. 10-15. og uge 8: tirsdag 21.2 til søndag 26.2 fra kl. 10-15.
Pris: 25 kr. pr. barn

Billetter:
Undgå kø – køb billetter online her. Voksne betaler almindelig entré, og børnebilletter til Jagten På Chokoladen tilkøbes pr. barn. Dette gøres, når I har lagt det antal voksen- og børnebilletter i kurven, I ønsker og har trykket på “læg i kurv”.

Billetter kan også købes på selve dagen i billetkontoret eller ved indgangen til slottet.

 

Tilbage til oversigt