NY DATO! Teens kulturhistorie: Fra jord til det kongelige bord

Tag med på en lystvandring i teens kulturhistorie på Rosenborg Slot med museumsinspektør Jesper Munk Andersen. Efter vandringen går turen mod A.C. Perchs Thehandel, hvor du vil opleve et oplæg om teens historie og rejse. Efterfølgende byder vi på prøvesmagning af forskellige typer te samt lidt sødt i Perchs hyggelige Tearoom.

Te er gennem historien blevet drukket og nydt af Kongehuset fra de tidligste vidnesbyrd om den eksotiske driks ankomst under Frederik 3. og helt frem til i dag. Teens kobling til Kongehuset og landliggerlivets glæder er omdrejningspunktet for denne dags arrangement, der folder Kongehusets tehistorie ud i tid, rum og ikke mindst smag. Historisk set blev te for Kongehuset sat i scene i kinesiske pavilloner og i stuer med lakerede paneler og østerlandske silkestoffer. Gennem tedrikning lod de sig hensætte til østerlandsk mystik og intime stunder på afstand af hoffet og hverdagens gøremål.

Praktisk info

Hvornår: Ny dato i januar 2024
Hvor: Rosenborg Slot, Øster Voldgade 4A, 1350 København K og A.C. Perchs Thehandel
Mødested: På plænen foran slottet. Vi skal gå fra Rosenborg til Perchs Tehandel, så husk påklædning efter vejret.
Pris: 395 kr.

 

OBS! Porten til museet lukker kl. 17:00 og det vil derfor ikke være muligt at blive lukket ind efterfølgende. Kom derfor minimum 10 minutter før.

Tilgængelighed: Bemærk at arrangementet ikke egner sig for gangbesværede.

 

 

Tilbage til oversigt