Nyudgivelse om Rosenborg-samlingen

”En Juvel i Danmarks Krone.” Sådan sagde Jens Jacob Asmussen Worsaae om Rosenborg. Han havde store visioner for det lille slot og arbejdede ihærdigt på at forme De Danske Kongers Kronologiske Samling på Rosenborg som museum.
Kongernes Samling har netop udgivet en bog om museumsdirektøren Worsaae, som ledede Rosenborg-samlingen i næsten 30 år fra 1858-1885.

Under hans ledelse blev museets samling betragteligt udvidet, og denne tilførsel af genstande til Rosenborg fik afgørende betydning for museets udformning. Worsaae var foregangsmand inden for museumsverdenen og var også direktør for Nationalmuseet og formand for bestyrelsen for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Han efterlod optegnelser for Rosenborg, som giver indblik i hans museumsvision om at skabe en kultur- og stilhistorisk ramme for fortællingen om de danske konger.

Worsaaes visioner og nyerhvervelser til Rosenborg er fokus for denne bog, der er skrevet af Ole Thamdrup og redigeret af Peter Kristiansen. Bogen kan købes i vores webshop og museumsbutik.

Tilbage til oversigt