Lonely Planet hædrer København med fornem rejse-pris

Det er godt en uge siden kåringen den 23. oktober, men hos Kongernes Samling har vi stadig svært ved at få armene ned over Lonely Planets kåring af København som verdens bedste by at besøge i 2019.

Lonely Planet, det australske forlag der specialiserer sig i rejseguides, udgiver årligt en ”Best in Travel”-bog, der bl.a. kårer det bedste land og den bedste by at besøge i det kommende år. Det er forlagets egne rejseeksperter, der nominerer de forskellige destinationer, som de mener er et besøg værd, og i 2019 er det altså København, der har fået den fornemme titel ”The World’s Top City for 2019”.

København strøg direkte ind på førstepladsen foran Shēnzhèn i Kina og Novi Sad i Serbien, der blev henholdsvis nr. 2 og 3 på listen. Ifølge Lonely Planet skal kåringen ses som et anerkendende nik til relativt ukendte storbyer (set i et globalt rejseperspektiv), og opfattes som de byer man skal lægge mærke til lige nu, og besøge før turismen bliver for overvældende.

TV2 News interviewer museumsdirektør Thomas Thulstrup om kåringen af København som verdens bedste by at besøge i 2019

Rosenborg får også et rosende ord med på vejen

Det er en stor ære for København at modtage denne fornemme titel, og hos Kongernes Samling er vi selvfølgelig særligt stolte over, at Rosenborg nævnes i begrundelsen for at besøge byen.

I den tre minutter lange præsentationsvideo af København guider en af Lonely Planets redaktører, Gemma Graham, publikum gennem byen ved hjælp af stikord som fx mad, cykelkultur og arkitektur – og det er i den sidste kategori at Rosenborg fremhæves:

”København er fuld af smuk, gammel arkitektur, lige fra monumenter til Rosenborg Slot med dets smukke have og Rundetårn” – lyder det i videoen.

Slottet i haven

Rosenborg har længe ligget højt på listen over seværdigheder i København, men vi glæder os til at se, hvad den eksponering slottet får i videoen, får af betydning for interessen for Christian 4.s gamle lystslot.

Udover slottets arkitektur fremhæves den omgivende have også, når snakken falder på bæredygtighed og natur i København. I videoen står Gemma Graham nemlig midt i Kongens have, mens hun begejstret slår ud med armene med kommentaren:

”København er fyldt med fantastiske parker og grønne områder, som du kan udforske eller bare slappe af i”   

Så hvad enten man er til natur, arkitektur eller historie, har vi nu eksperternes ord for, at Rosenborg er et besøg værd, når man lægger vejen forbi København – verdens bedste by at besøge i 2019!

Læs mere og besøg slottet

Du kan læse hele begrundelsen for valget af København til den prestigefulde pris, samt se den fine video af byens mange tilbud på Lonely Planets egen hjemmeside.

Er du blevet inspireret til at besøge slottet, kan du planlægge dit besøg her, eller løbende holde øje med aktiviteter og særlige arrangementer på vores Det sker-side.


* Coverbillede taget fra Lonely Planets hjemmeside:                                                                                                                                                                                 https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities

Tilbage til oversigt