Kroningstæpperne indtager slottet i påsken

Påsketraditionen tro kan besøgende opleve de enestående kroningstæpper i ferien, hvor de bliver hentet ud af de mørke magasiner for at kaste glans over Riddersalen. Kroningstæpperne er en gruppe bestående af syv persiske tæpper fra 1600-tallet, der har været brugt ved de danske kongers kroninger. Det egentlige kroningstæppe lå mellem tronstolen og alteret, hvor kongen blev salvet. Det pragtfulde tæppe er fra det sagnomspundne Isfahan. Det er delvist vævet med guldtråde og med dekoration i tolv forskellige nuancer af silkegarn.

Tæppet var en gave fra Det Hollandsk-Ostindiske Kompagni til Dronning Sophie Amalie i 1666. De øvrige seks tæpper er dels knyttede, dels broderede, og de er alle usædvanlige på verdensplan. For det første er de utroligt velbevarede, og for det andet er tæpperne ekstraordinære for deres samtidige i mønster og teknik. Med fremvisningen af tæpperne fremstår Riddersalen i kulminationen af fortidens pomp og pragt.

Det er foreløbigt sidste år, at kroningstæpperne bliver udstillet i påsken, så benyt derfor muligheden for at nyde det overdådige syn i år!

Kroningstæpperne kan ses fra d. 14. april – 22. april 2019

Tilbage til oversigt