Efterårsferien på Rosenborg for børn

Oplev Rosenborg i frøperspektiv og find ud af, hvad der skal til for at blive optaget ved Frederik 4.s kongelige hof.

I efterårsferien kan børn sammen med deres voksne besøge Rosenborg på en helt særlig måde. Der gemmer sig nemlig fantastiske fortællinger og finurlige detaljer i slottets flotte lofter. Vær med og få en kongelig kappe på og få syn for sagen, når I lytter til de gode fortællinger, mens I ligger på slottets gulve.

Det kan I opleve

Gennem historiske fortællinger og aktiviteter bliver du indviet i, hvad det kræver at blive en del af hoffet. Du skal høre om Frederiks 4.s oldefar, Christian 4., der byggede slottet som sommerhus og gik i blodig krig mod svenskerne, hvor han mistede sit ene øje. Vi skal lede efter skjulte monogrammer og historier i lofterne, og vi hører kongelig musik, mens vi ligger på slottets fine gulve. I Riddersalen skal du øve dig i at gå, bukke og neje korrekt og ikke mindst, så skal du øve dig i at blive rigtig adelig. Følg med museets læringspilot ned til de dyrebare kongekroner og kronjuveler, der funkler i Skatkammeret dybt under Rosenborg. Og måske er du også så heldig, at du ligesom Frederik 4. får lov at skabe dit helt eget våbenskjold og dermed kan kalde dig adelig ved Frederik 4.s kongelige hof.

Praktisk information: 

Anbefalet til børn mellem 4 og 9 år, men alle er velkomne i følge med en voksen.

Aktiviteten varer 90 min. inkl. værksted og finder sted alle dage fra den 12.10-20.10 på Rosenborg, enten kl. 10:10 eller kl. 12:30. Du kan booke din billet i Kongernes Samlings webshop her.

Pris pr. barn: 0 kr.

Pris pr. voksen: 115 kr. (alm. entrépris)

Tilbage til oversigt