Koncert: King of Hearts

– The passion of musicke

Lørdag 21. august kl. 20.00
Riddersalen på Rosenborg

Køb billet her

Denne aften inviterer Copenhagen Baroque Festival indenfor i Riddersalen på Rosenborg Slot, hvor man vil kunne nyde et program lignende ét som Christian 4. selv kunne have nydt i sin egen tid på slottet.

Christian 4. var en stor musikelsker og takket være ham var så berømte komponister som John Dowland for en tid ansat ved det danske hof. Endvidere ved vi at det sjældne instrument Irsk Harpe var blandt kongens foretrukne – han havde ikke mindre end to irske harpenister blandt musikerne.

Programmet denne aften præsenterer netop den irske harpe spillet af den verdenskendte harpenist Siobhan Armstrong, som især er kendt for sit arbejde med at bringe denne harpetype frem i lyset. Siobhan Armstrong flankeres af de fantastiske musikere: gambist, Reiko Ichise, lutenist Ryosuke Sakamoto og blokfløjtenist Bolette Roed.

Aftenens koncert bliver en unik mulighed for at rejse tilbage i tiden og høre musik fra Christian 4.s tid og eget hof udført af de største specialister i verden indenfor netop dette repertoire.
Efter koncerten er det muligt at gå direkte til festivalens ”smugkro” (sted oplyses senere på copenhagenbaroquefestival.dk) sammen med koncertens musikere. Oplev stemningsskiftet fra de royale gemakker til den folkelige krostemning! Læs mere på copenhagenbaroquefestival.dk

Om festivalen:

Copenhagen Baroque Festival præsenterer hvert år et mindre kendt instrument – og dette år er valget faldet på den irske harpe, en af harpetyperne under barokken. Vi håber vores publikum vil benytte lejligheden til at lære flere instrumenter og deres klangverden at kende! Husk også at der tidligere på festivalen er et foredrag med Helen Davies og Siobhan Armstrong samt en solorecital med Siobhan Armstrong.

Følg alle festivalens koncerter på www.copenhagenbaroquefestival.dk og kom og oplev barokmusikken når den er allerbedst.

Det polske barokorkester, Arte dei Suonatori, som er tilbagevendende festivalorkester, spiller indlevende og klangfuldt og man bliver nemt ført tilbage i tiden i de smukke historiske omgivelser! Solisterne er en blanding af danske og udenlandske stjerner og vi garanterer unikke koncertoplevelser hele festivalen igennem.
Festivalen inviterer førende specialister indenfor barokmusikken og programmerne præsenterer både de meget kendte og nærmest ukendte komponister!

Program

John Dowland (1563-1626)
The King of Denmark’s Galliard
O sweet wood

William Byrd (1543-1623)
Wood so wild

Orlando Gibbons (1583-1625)
Fantasia a 2

Orazio Vecchi (1550-1605)
Fantasia a 4

Dowland
Flow my tears

Jacob Van Eyck (1590-1657)
Pavan Lachrimae

Dowland
Dowland’s midnight, (harp solo)
A Dream (lute solo)
Earl of Essex Galliard
Sir John Langton’s Pavan
Now o Now I needs must part

Køb billet her

Tilbage til oversigt