Kom tæt på Christian 4. med film og omvisning

Den 16. december kan du besøge Christian 4.s elskede lystslot efterfulgt af visning af Kasper Kalles gribende drama CHRISTIAN IV – DEN SIDSTE REJSE med bl.a. Baard Owe og Karen-Lise Mynster i Empire Bio. Kom helt tæt på Christian 4. til særarrangementet, der også inkluderer en omvisning på Rosenborg og en øl i Empire Bio, hvor instruktør Kasper Kalle og producer Claudiua Saginario vil introducere filmen.

Rosenborg byder først på omvisning, hvor i går i fodsporet på Christian IV og ser de værelser, som kongen levede i til hverdag og fest. I skal se kongens skrivestue og hans store, private stue med hemmelige musikkanaler og overdådige loftsmalerier. Du kan desuden opleve soveværelset, hvor hans blodige krigstøj er udstillet og bagefter se kongens private toilet og den storslåede Riddersal. Til sidst går i skatkammeret, hvor du kan nyde synet af den funklende kongekrone, der er besat med så mange perler og ædelsten, at den vejer næsten tre kilo og få indblik i kronens rige symbolik.

Christian IV byggede oprindeligt Rosenborg som et lille lysthus udenfor det daværende København, men efterhånden som han udbyggede det til et slot, blev det hans yndlingsresidens, og det var her, han tog til for at dø. Det var også her, han tilbragte mange af de stormfulde perioder med Kirsten Munk og den hastigt voksende børneflok.

OM FILMEN:
Året er 1648. Christian IV er alvorligt syg, og med døden i hælene tager den syge konge mod København for at dø på Rosenborg Slot. Han sender bud efter sin ekskone Kirsten Munk, som han har holdt indespærret siden deres voldsomme skilsmisse. Kirsten skal underskrive en række anklagepunkter, så Christian kan få oprejsning og sikre sit eftermæle; men gensynet sætter ild til en fortid med utroskab og jalousi. Turen mod København bliver en rejse i Christians og Kirstens stormfulde ægteskab, fra første møde og forelskelse til bitter strid og ulykkelig kærlighed. Et kammerspil i en karet, der ræser gennem kærlighed, had, synd og forsoning.

Still fra filmen. Foto: Jason Idris Alami

Praktisk information:
Tidspunkt: 16. december kl. 15 (omvisning på Rosenborg), filmen starter kl. 16.45
Hvor: Arrangementet starter på Rosenborg Slot og fortsætter derefter i Empire Bio på Guldbergsgade 29 F
Pris: 150 kr pr. billet for hele arrangementet, der også inkluderer en øl til filmen. Køb din billet her

Bemærk! Når du køber billet til filmen, gælder den også til entré og omvisning på Rosenborg Slot. Bemærk at omvisningen starter kl. 15:00, selvom der står 16:45 på dine billetter. Filmen starter 16:45 i Empire, så man har 45 minutter til at nå fra Rosenborg Slot til Empire Bio, når omvisningen er slut.

 

Forsidebillede: Jason Idris Alami

Tilbage til oversigt