Efterårsferie for voksne på Rosenborg

Se Rosenborg fra et nyt perspektiv og deltag på en af efterårsferiens daglige omvisninger ”Kongelig kærlighed” kl. 12.50.

På omvisningen går vi tæt på kongelige kærlighedsforhold igennem 200 år. Kærlighed er tit en kompliceret størrelse og tilsat politik, store aldersforskelle, et stort antal børnefødsler og hoffets mange fristelser, har det kongelige kærlighedsliv været alt andet end kedeligt. Vi zoomer ind på de mange spor efter kærlighed, der kan ses på slottet i dag. Vores læringspiloter tager gæsterne med på en tidsrejse og fortæller om kongernes og dronningernes farverige kærlighedsliv.

Fortællingerne omhandler bl.a. Frederik 4., der var gift til både højre og venstre hånd – samtidigt! Omvendt var Frederik 3. og dronning Sophie Amalie i mange år lykkeligt gift, og som noget usædvanligt for tiden delte de soveværelse – lige indtil dronningens utroskab med kammertjeneren blev opdaget. I hån og afmagt forærede Frederik 3. hende en ring med en diamantbesat penis, der er udstillet i Det Grønne Kabinet i dag. Christian 5. og dronning Charlotte Amalie havde derimod et på mange måder harmonisk samliv, og det fortælles, at dronningen kørte sin pukkelryggede mand rundt i en kørestol i Kongens Have. Den mest kendte kærlighedshistorie af dem alle er dog nok dronning Caroline Mathildes affære med sin læge, J. F. Struensee, og Christian 7.s stiltiende billigelse. Én ting var i hvert fald sikkert; de levede sjældent lykkeligt til deres dages ende i de kongelige ægteskaber.

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

Tidspunkt: 13.-21. oktober 2018, kl. 12.50-13.50

Varighed: ca. 60 minutter

Pris: Deltagelse er gratis, når entréen er betalt (der er gratis adgang unge under 18 år på slottet).
Hent din billet her

 

Vi anbefaler at købe billet til aktiviteten i forvejen, da der kan være udsolgt på dagen.

Tilbage til oversigt