Ny bog af Jim Lyngvild: Kongelige Skatte & Kronjuveler

Pris: 399 kr.

Aldrig før i historien er det sket, at en kunstner har fået lov til at gå på opdagelse i Danmarks fornemmeste skatkammer – og med frie tøjler har valgt de genstande ud, som hjertet begærer.

Selv kronjuvelerne, som ved festlige lejligheder bæres af rigets dronning har Jim Lyngvild, som den eneste fået tilladelse til at få ud af montrerne ved tilblivelsen af denne bog.

Jim Lyngvild har med sin sans for skønhed og dramatik iscenesat de mest betagende fotografier med blomster, frugter, strandskaller og naturligvis kunstskattene, inspireret af datidens svulmende, detaljerige malerier. Hertil garneret med Jim Lyngvilds personlige anekdoter og ægte kærlighedserklæringer til genstandene og uddybende tekster fra museets hånd.

Vildt, blodigt, erotisk og eksotisk – sådan ønsker Jim Lyngvild at vise og hylde de nærmest mytiske genstande på en helt ny måde, men med respekt for objekternes ophøjede karakter og den poesi, der omgiver mange af dem. Her er tale om genstande skabt til magt, pragt og beundring, og det er i sandhed lykkedes at skabe et historisk billedpragtværk ud over det sædvanlige.

Bogen giver appetit på at se og fordybe sig meget mere i Kongernes Samling og bogen Kongelige Skatte og Kronjuveler efterlader læseren både mæt, beriget og nysgerrig.

 

Kongelige Skatte & Kronjuveler

Idé, fotos og citater af Jim Lyngvild. Genstandstekster af museumsinspektør ved Kongernes Samling, Jesper Munk Andersen.
Forord af museumsdirektør Thomas C. Thulstrup.
Forlag Koustrup & Co.
Bogen indeholder 320 sider og udkommer den 29. juni.
Pris: 399 kr. og kan forudbestilles her.