Vi vækker hoffet til live

I særudstillingen, ’Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud’, kan du møde skuespillere, der agerer medlemmer af hoffet.

Du kan bl.a. møde Christian 5.s hustru Charlotte Amalie, der kan fortælle dig om livet som dronning, og om hvordan det var at vende det blinde øje til Kongens udskejelser. Måske møder du Christian 5.s mor, den sprudlende Sophie Amalie, som gerne vil være i centrum og ikke er bleg for at iscenesætte sig selv. Du kan også møde Kongens mest betroede rådgiver Peder Griffenfeld, der fortæller, hvordan han gik fra at være søn af en vinhandler til at blive adelsmand.

Er du mere til sladder er det hofdamen, du skal opsøge. Hun kender til alles hemmeligheder og fortæller gerne om livet ved hoffet. Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig være så heldig at møde Christian 5. i egen høje person.

Det varierer, hvilke karakterer du kan møde på slottet fra dag til dag.

Praktisk info

Hvornår: Alle lørdage og søndage kl. 11 – 15.30
For hvem: Skuespillerne befinder sig primært i særudstillingen ’Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud’, som er for alle.
Pris: Entré til museet (børn under 18 år er gratis). For at undgå kø, anbefaler vi, du køber entrébillet online før besøget. Book din billet her

Denne aktivitet kræver ingen tilmelding.