Violin og klaverkoncert

Vi opdaterer siden, når vi kender en ny dato for dette arrangement.

Middagskoncert med børn og unge, der spiller violin og klaver efter Suzuki-metoden.

Elever fra Kolding og Århus afslutter workshop, afholdt på Kulturskolen Kolding, med festlig koncert i Kirkesalen på Koldinghus. På programmet er populære klassiske stykker spillet af en Suzukiviolin-gruppe og klaverelever.

Det er en mangeårig tradition at Jan Matthiesen gæster Kolding sammen med en flok violinelever fra Århus Musikskole. Udover at være Suzuki-violinlærer i Århus, står Jan Matthiasen for Suzukilærer-uddannelsen, og er en efterspurgt instruktør på workshops i mange lande. Øvrige undervisere ved workshoppen er Kolding Kulturskoles lærere Sara Blichfeldt (violin) Anne Meyland (violin) og Camilla Svanberg (klaver).

Suzukimetoden

Suzukimetoden, som er udviklet af den japanske violinpædagog, Shinichi Suzuki, betegnes også som modersmål-metoden, med henvisning til det lille barns naturlige evne til at tilegne sig færdigheder gennem leg og efterligning. Metoden er udbredt i Danmark – og i resten af verden. Eleverne, som er 4 år eller ældre, når de starter, undervises individuelt med tilstedeværelse af deres forældre. Et fælles repertoire muliggør, at man kan optræde i store grupper, hvor alle er “solister”.

Programmet, der spilles på Koldinghus, spænder fra små folkemelodier til koncert-stykker af Bach, Dvorak og Schumann. Suzuki-violingruppen akkompagneres af Rima Cachaturian.

Tilbage til oversigt