Til bords med Kaptajnen

– Rundtur, foredrag og skipperlabskovs

Lørdag 7. oktober inviterer Koldinghus til det helt særlige arrangement Til Bords med Kaptajnen.

Arrangementet starter med en rundtur i udstillingen Kongeskibet Dannebrog. Her vil du i udstillingen møde forskellige ”besætningsmedlemmer”. Du vil blive pibet ombord i udstillingen og derefter på de forskellige dæk høre besætningsmedlemmerne fortælle historier fra Kongeskibet og dets 90 år lange historie.

Efter rundvisningen vil der være foredrag med H.M. Dronningens Håndbibliotekar Mikael Bøgh Rasmussen. Han vil fortælle om Kongeskibets lange historie og om skibets funktion og betydning. Han vil i sit foredrag også fortælle om tankerne bag udstillingen om ”Kongeskibet Dannebrog” og han vil løfte sløret for, hvilke bøger Dronningen har med ombord på togterne.

Herefter vil Kongeskibets kaptajn: Jagtkaptajn Peter Schinkel Stamp fortælle om det daglige liv ombord på skibet, om skibets betydning for det danske monarki og om, hvordan det er at være kaptajn på skibet, når den kongelige familie er ombord. Foredraget vil være fyldt med underholdende og personlige anekdoter fra oplevelser ombord på Dannebrog.

Til sidst går vi alle til bords med kaptajnen. I et af Koldinghus´ historiske lokaler, vil der være dækket op til middag hvor vi serverer skipperlabskovs og dertil vin fra Châteax de Cayx, der ofte bliver drukket til middage ombord på Dannebrog. Personale fra Madkælderen vil fortælle om vinen og jagtkaptajn Peter Schinkel vil deltage i middagen.

Praktisk info

Hvornår: Lørdag 7. oktober kl. 16.00-18.30
Pris: 375 kr. | 325 kr. for årskortholdere

Køb billet her

Program

16.00-16.45 Velkomst ved daglig leder på Koldinghus Edel Clausen og besøg i udstillingen
16.45-17.00 Foredrag med Hendes Majestæt Dronningens Håndbibliotekar Mikael Bøgh Rasmussen
17.00-17.30 Foredrag med Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn Peter Schinkel Stamp
17.30-18.30 Middag: Skipperlabskovs og vin fra Château de Cayx

Til bords med Kaptajnen | Koldinghus
Foto: Kongehuset

Om Peter Schinkel Stamp

Kommandør Peter Schinkel Stamp har siden februar 2019 været Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog. Peter har gjort tjeneste i Søværnet i mere end 40 år og har haft en spændende og varierende karriere, som bl.a. har omfattet internationale udsendelser, en række chefstillinger til søs og til lands og adjudant for Hendes Majestæt Dronningen. Den imponerende karriere rundes nu af med stillingen som Jagtkaptajn og chef for Dannebrog.

Tilbage til oversigt