Sophie Amalie: Den onde dronning?

Foredraget dykker ned i historien om Dronning Sophie Amalie (1628-1685), der blev gift med Christian 4.s næstældste søn, Hertug Frederik (3.). Da arvingen til den danske trone – den udvalgte prins Christian – pludselig døde, blev Hertug Frederik kandidat til den danske trone, og dermed tog Sophie Amalies liv en uventet drejning.

Sophie Amalies eftermæle har i høj grad været præget af rivaliseringen med Corfitz Ulfeldts hustru, Christian 4.s datter, Leonora Christina, der i sine erindringer ”Jammers Minde” tegnede et billede af Sophie Amalie som en magtsyg og hævngerrig dronning. Sophie Amalie fik dog aldrig mulighed for at fortælle sin side af historien og er derfor en meget omstridt figur i den danske historie. På den ene side tog hun sin opgave som dronning meget alvorligt og havde et stort ønske om at modernisere det danske hof, på den anden side var hun en forhadt figur både i samtiden og i den senere historieforskning.

Foredraget stiller spørgsmål ved den traditionelle fremstilling af Sophie Amalie og tegner et mere nuanceret billede ved at fortælle hendes historie fra flere vinkler. Måske var hun mere end blot ”den onde dronning”.

Praktisk info

Hvor: Christian 3.s Kapel
Hvornår: Tirsdag 5. marts kl. 16.00-17.00
Foredragsholder: Lydia Skov Andersen
Pris: Gratis, men billet skal forevises.

Foredraget er udsolgt

Bemærk, ønsker man at opleve museet kan man købe billet til museet her eller i døren

Arrangementet afholdes i forbindelse med Women’s Week Kolding.

Om Lydia Skov Andersen

Lydia Skov Andersen er historiker ved Kongernes Samling og har gennem de seneste år arbejdet med at researche og udvikle rundvisninger med fokus på den kongelige historie.
I 2022 og 2023 har hun bl.a. beskæftiget sig med de danske dronningers historie med fokus på det 17. århundrede.

Tilbage til oversigt