H.K.H. Prins Christian fylder 18 år

Koldinghus fejrer torsdag 5. oktober 16.30-18.00 at H.K.H. Prins Christian fylder 18 år med foredrag, bobler og chokolade.

H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag 15. oktober er en af de helt store mærkedage i Kongehuset i 2023. Denne dag fylder Prins Christian 18 år og bliver dermed myndig. Da Kronprins Frederik i 1986 kunne fejre sin myndighedsalder, blev traditionen i Kongehuset fulgt med tildeling af Elefantordnens blå bånd og udpegning til rigsforstander og tildeling af årpenge ved et højtideligt statsrådsmøde. Som søn af en kronprins og med en regerende farmor på tronen kommer 18-årsdagen for Prins Christian til at forme sig helt anderledes og efter andre og måske nye traditioner.

Museumsinspektør Jesper Munk Andersen fra Kongernes Samling vil ved dagens fejring af Prins Christian indføre publikum i historien bag en tronfølgers myndighedsalder. For hvordan har Kongehuset gennem historien fejret dagen, og hvad har det betydet for Prins Christians forfædre at opnå myndighedsalder? Med Kongehusets seneste udmelding omkring fejringen af Prins Christian er der både tradition og fornyelse at spore som i dagens indføring vil blive sat i et historisk perspektiv gennem nedslag fra Kronprins Frederiks fejring i 1986 til Christian 4.s kroning som konge, da han opnåede myndighedsalder i 1596.

Arrangementet afsluttes med et glas bobler og chokolade.

Det er også muligt at deltage i arrangementet på Amalienborgmuseet 1. oktober.

Praktisk information

Hvornår: 5. oktober 2023, kl. 16.30-18.00 (dørene åbner ½ time før)
Hvor: Kirkesalen
Varighed: 90 minutter
Pris:
249 kr. inkl. entré til museet | 199 kr. for årskortholdere og medlemmer af Erhvervsklubben Kongernes Samling

OBS! Du kan vælge at se museet denne dag, da entréen er inkluderet i billetten.
Hvis du ønsker at se museet, skal du komme tids nok før arrangementet. Museet vil være lukket efter arrangementet, og det vil derfor ikke være muligt at se det efter.

Køb billet her

Topfoto: Franne Voigt

Tilbage til oversigt