“La Follia” – Koncert med Ensemble Hermes

Til denne koncert tager Ensemble Hermes afsæt i et af de ældste europæiske musiktemaer, der kan spores tilbage til Den Iberiske Halvø i middelalderen, nemlig Follia-temaet.

Follia kan oversættes med dårskab, galskab, fjollethed eller vanvid og refererer til den måde, bønderne i vildskab dansede til musikken i middelalderen.

Til koncerten har Ensemble Hermes sammensat nogle af de vigtigste historiske folliaer samt en nykomponeret follia af komponist Christian Balvig. Alt sammen fremføres i en times uafbrudt flow og væves sammen i improviserede og nyskrevne overgange, skrevet for strygerensemble, barokguitar og slagtøj.

Med koncerten vil Ensemble Hermes give et bud på, hvordan folliaen som genre kan tolkes i dag, set i lyset af vores nutidige opfattelse af det menneskelige sinds mange variationer, om det så gælder sårbarhed, kreativitet eller psykisk sygdom.

Praktisk info

Hvornår: 3. marts, kl. 13.30-14.30
Dørene åbner 30 minutter før koncerten
Hvor: Kirkesalen
Pris: 150 kr. | 50 kr. for årskortholdere

Køb billet her

Om Ensemble Hermes

Ensemble Hermes er et Aarhus-baseret musikerkollektiv, drevet af 7 unge strygere. Gruppen optræder i alle former for kammermusikalske konstellationer og inviterer desuden regelmæssigt flere musikere til at samarbejde om forskellige produktioner fx fuldt strygeorkester, andre kammermusik-sammensætninger eller endda symfoniorkester.

Ensemble Hermes spiller i udgangspunktet uden dirigent og dyrker altid en lyttende og kammermusikalsk tilgang til musikken. Ved således at gøre afstanden mellem musik og musikere mindre, er det deres mål gennem større personligt engagement at fremmane en dybere forståelse af musikken og transformere disse til intense koncertoplevelser.

Tilbage til oversigt