Koncert med ATIKA – Barok n’ folk

I Kirkesalen på Koldinghus kan du komme til koncert med ATIKA, der er et barok n’ folk ensemble med base i Aarhus. Kvartetten vækker musikalske skatte til live med et repertoire, som forsøger at udvide eksisterende stilistiske grænser. Stykkerne spænder fra de ældste musikværker nogensinde fundet til de mest populære melodier fra nordisk og spansk musiktradition.

Ved en koncert med ATIKA vil du opleve at lyden er umiddelbart unik, hvilket skyldes en utraditionel kombinationen af instrumenter. De spiller på slagtøjsinstrumenter i mange størrelser: En 1,75 meter lang lut og en lille barokguitar med deres 14- og 9-strenge. En cello danner bunden af ensemblet og forskellige saxofoner tilføjer eksotiske melodier.

ATIKA samler kunstnere fra forskellige musikalske baggrunde. Til denne koncert med ATIKA præsenteres programmet “Dos vientos”, som betyder to vinde, der repræsenterer det flydende af to forskellige kulturer og traditioner, nordiske og sydlige, hellige og verdslige bundet sammen. Det er muligt at bemærke den konstante udveksling mellem det hellige og det verdslige, folkeligheden og den høje kunst, den mundtligt overførte musiktradition og den nedskrevne musik. Musikken viser de uendelige hemmelige nuancer af farve og rytme, udvekslet mellem kulturerne – krydset og næret af dette kulturelle mix.

Praktisk info

Hvornår: Torsdag 1. juni kl. 15.00-16.00
Hvor: Kirkesalen
Pris: 150 kr. | Årskortholder: 125 kr.
Billetten er inkl. entré til Koldinghus og alle udstillinger kl. 10.00-17.00 på dagen

Køb billet her

Om ATIKA

Koncert med ATIKA | Koldinghus

ATIKA er en folkemusik-kvartet med base i Aarhus. Kvartetten vækker musikalske skatte til live med et repertoire som forsøger at udvide eksisterende stilistiske grænser.

ATIKA samler kunstnere fra forskellige musikalske, geografiske og kulturelle baggrunde og dets repertoire afspejler medlemmernes oprindelse. Ensemblet blev grundlagt i 2019 og har siden starten modtaget støtte og bevillinger fra forskellige fonde, både offentlige og private, til at fortsætte deres kreative og forskningsmæssige arbejde med musikkens rødder.

Tilbage til oversigt