Koncert: Fra rekrut til ceremonimester

Med Kongehusets ceremonimester, oberst, kammerherre Lasse Harkjær

Ved denne koncert tager Kongehusets ceremonimester Lasse Harkjær publikum med på en musikalsk rejse gennem sin karriere fra soldat til ceremonimester.

Lasse Harkjær blev indkaldt samme dag som Elvis døde, hvilket satte sine spor i den unge soldat, der som barn havde spillet trompet i det lokale FDF-orkester, hvor Haydns trompetkoncert var en af favoritterne. FDF-baggrunden var en god ballast at have med i de år, han var formand for Forsvarets Musiktilsyn. Siden førte karrieren bl.a. til udstationeringer både på Cypern og i Afghanistan.

En ceremonimester har blandt andet ansvar for at planlægge og afvikle fester, nytårskure og officielle besøg hos hoffet. Publikum kan derfor også glæde sig til at høre Harkjær fortælle om sit arbejde i Kongehuset – blandt andet om forberedelserne, der går forud for de famøse gallatafler.

Det er de færreste udenfor kongehuset, der har deres egen march, men det har oberst, kammerherre Harkjær fra sin tid som chef for Den Kongelig Livgarde. Marchen er et musikalsk portræt af ceremonimesteren og giver bl.a. musikalske mindelser om hans udsendelser til Afghanistan. Harkjær vil fortælle om marchen og bl.a. løfte sløret for betydningen af de signaler, der indgår i den. Lasse Harkjær vil også løfte lidt af sløret for, hvordan man laver et gallataffel. Alt sammen vil naturligvis blive illustreret med skøn musik spillet af Prinsens Musikkorps.

Konferencier: Lasse Harkjær, Kongehusets ceremonimester, oberst, kammerherre
Dirigent: Peter Ettrup-Larsen

Praktisk

Hvornår: 22. marts Kl. 16.00-17.15
Hvor: I kirkesalen på Koldinghus
Pris: 150 kr. og 50 kr. for medlemmer af museumsklubben.

Køb billet her

Foto: Steen Brogaard

Tilbage til oversigt