Koldinghus tænder lys i vinduerne

Tak til alle der sammen med Koldinghus mindede årsdagen for befrielsen i 2021. Vi opdaterer siden, når vi nærmer os 4. maj 2022

 

Koldinghus tænder lys tirsdag 4. maj 2021. Det er 76 år siden, at danskerne klokken 20.30 satte sig foran deres radioapparater for at høre nyt fra BBC, der på dansk sendte nyheder om krigens gang i Nordeuropa.

Aftenens oplæser Johannes G. Sørensen var kun nået 5 minutter ind i udsendelsen, da han fik stukket en nyhed i hånden, og efter en kort pause sagde han de berømte ord:
“I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og Danmark har overgivet sig. Her er London, vi gentager…”

Overalt i Danmark strømmede folk ud på gader og stræder for at fejre, at tyskerne havde overgivet sig. De forhadte mørklægningsgardiner blev hevet ned, folk satte lys i vinduerne og dermed blev lyset et symbol på frihed og fællesskab og markerede en afslutning på 5 mørke år.

På Koldinghus mindes vi naturligvis også årsdagen for befrielsen. Det gør vi ved at tænde lys i alle slottets vinduer fra 20.30 – 22.30.

Der vil ikke være adgang til museet, men der er mulighed for et kig ind i slotsgården gennem slotsporten.

Tilbage til oversigt