Fra Tasmanien til Kronprinsesse af Danmark

Bobler, prinsessekage og foredrag

Dette foredrag om Kronprinsessen vil tage udgangspunkt i dagens runde fødselar og hendes forgængere. Foredraget vil kaste lys over måden, hvorpå Kronprinsesse Mary i de sidste 18 år har formet sin rolle med sine helt egne mærkesager, stil og interesser og dermed ikke blot blevet kronprinsens hustru men i høj grad også kronprinsesse af sin egen tid.

Program

15.00-15.20 Velkomst på Slottet ved daglig leder af Koldinghus Edel Clausen. Her byder vi på et glas bobler og et stykke prinsesse-kage og ønsker kronprinsessen tillykke med fødselsdagen.
15.20-16.00 Kronprinsesse af sin tid – Foredrag ved Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Kongernes Samling
16.00-17.00 Se udstillingen Mary & Kronprinsesserne på egen hånd. Jesper Munk Andersen vil være tilstede i udstillingen for spørgsmål.

Om foredraget

Et giftermål med en dansk kronprins er et ægteskab med dybe historiske traditioner og tårnhøje forventninger. Et ja ved alteret til den kommende regent indebærer imidlertid langt mere end bare at være hustru. For hvad vil det egentlig sige at være Kronprinsesse Mary: Hvad forventes der af hende? hvordan har hendes forgængere grebet opgaven an? og hvordan forbereder man sig på at blive dronning af Danmark og træde ind i en helt ny rolle, fjernt fra sit hjemland og sine vante rammer?

Pris

150 kr. pr. person
100 kr. for medlemmer af Museumsklubben og Erhvervsklubben Kongernes samling

Køb billet her

Læs mere om udstillingen her

Foto: Steen Evald/Scanpix

Tilbage til oversigt