Koncertfortælling -”Prins”

d. 19.09.2021 kl. 14:00. 

Billetter kommer snart til salg her på siden.

”Prins” er et kærlighedseventyr om sømanden Bertelsen og den grønlandskfødte Aviaja. En fortælling, der beskriver universet mellem drøm og virkelighed, liv og død, tro og tvivl, kærlighed og had, komik og tragedie, mennesker og engle. Musikken spilles og synges i kontinuerlig vekselvirkning med bogens handling og berører netop de uddrag af romanen, som Ib Michael på karakteristisk, fængende vis læser op.

Sangene, der svinger sig iørefaldende og sensitivt i Maria Elizabeths melodier, er skrevet direkte ud fra romanens forlæg. Som om sangene fandtes allerede og blot skulle fremkaldes. Maria Elizabeth synger og spiller klassisk guitar og ukulele til koncerten og flankeres af pianisten, Aske Bode.

Havet har en central rolle i romanen ”Prins” og lyden af havet er derfor også en del af koncerten. Det er netop havet ved Kikhavn, indspillet hvor romanen foregår, der ved hjælp af lydfiler, giver en særlig stemning til musikken i koncerten ”Prins”.

Maria Elizabeth udgav i 2018 albummet ”Circle the Woods”, i samarbejde med Henrik Balling, arkitekten bag bandet Gangway. Det anmelderroste album havde fire singler på henholdsvis P4 og P5. Maria Elizabeth, der har tre soloalbums bag sig, er oprindelig uddannet ved musikkonservatoriet, Manhattan School of Music, i New York, hvor hun studerede efter at have modtaget legat fra Kulturministeriets Internationaliseringspulje. Herfra har hun en Master Degree i klassisk guitar med komposition.
Ib Michaels forfatterskab er kendt og elsket gennem fyrre år i Danmark for bl.a. bøgerne Vaniljepigen, Den tolvte rytter og mange andre. Han er forfatter til over 30 romaner og rejseskildringer og debuterede i 1970 med romanen ”En hidtil uset drøm om skibe”. Ib Michaels værker bryder med den vestlige verdens rationalistiske tænkemåde og trækker på indiansk og buddhistisk filosofi. Han er om nogen eventyrets digter i Dansk litteratur. Ib Michael har modtaget en lang række priser, bl.a. Danske Banks Litteraturpris, 2010.

Oplæser/Fortæller: Ib Michael
Sanger og guitar: Maria Elisabeth
Pianist: Aske Bode

Tilbage til oversigt