Køb billet online her.
Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K
Tlf: +45 3315 3286
museum@dkks.dk

Livesending fra åbningen af udstillingen
"Mary & Kronprinsesserne"

Mandag 31. januar kl. 10.40, kan du følge med lige her, når H.K.H. Kronprinsesse Mary åbner udstillingen på Koldinghus.

Få besked, når der sker nyt på Koldinghus

Skriv dit navn og din emailadresse herunder, så får du automatisk besked, når der sker nye ting på Koldinghus. Det kan f.eks. være information om nye udstillinger, begivenheder, koncerter og meget mere.

Program for livesendingen

Ved åbningen kan du følge ankomsten af Kronprinsparret, H.K.H. Prinsesse Benedikte samt H.E. Grev Ingolf og Grevinde Sussie. Der vil være et musikalsk indslag, taler af bl.a. H.K.H. Kronprinsessen, museumsdirektør Thomas C. Thulstrup og Koldings borgmester Knud Erik Langhoff samt en rundvisning i udstillingen. Åbningen varer ca. 1 time.

Om udstillingen

"Mary & Kronprinsesserne" på Koldinghus er blevet til i anledning af Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag og tegner et portræt af den danske kronprinsesse og hendes fire forgængere i Glücksborg-slægten. Udstillingen fokuserer på, hvad det vil sige at være kronprinsesse: Hvad forventes der? Hvordan har hendes forgængere grebet det an? Og hvordan forbereder man sig på at blive dronning og træde ind i en ny rolle?

De besøgende kan se frem til blandt andet at opleve det berømte rubinsæt og den blå kjole og hårbøjle, som Kronprinsessen bar ved Prins Christians dåb i 2006. I udstillingen vil de besøgende via en naturtro 1:1 projektion på væggene kunne opleve Kronprinsesse Mary fortælle om sin rolle og sine forgængere.

Udstillingen kan ses på Koldinghus fra 1. februar til 30. december 2022.