Vinterferien for voksne på Amalienborgmuseet

Vinterferien for voksne på Amalienborgmuseet 2021 er overstået. Siden bliver opdateret, når vi nærmer os vinteren 2022. 

Vinterferien for voksne på Amalienborgmuseet tager udgangspunkt i vores nye, permanente skatkammer, Fabergékammeret. Her udstiller vi russisk juvelérarbejde fra perioden 1860 – 1917 med fokus på de nære bånd mellem det danske og det russiske monarki.

Aktiviteter for voksne

I forbindelse med åbningen af Fabergékammeret d. 8. februar tilbyder vi særomvisningen “Den danske zarina: Historien om monarkiets russiske forbindelser”. Omvisningen fokuserer på prinsesse Dagmar, der i en ung alder blev sendt til Rusland, og følger denne russiske forbindelse rundt på museet og i de udstillede arbejdsværelser.

Du kommer til at opleve den glücksborgske kongefamilie i et internationalt perspektiv, se de finurlige og overdådige genstande kreeret af den verdensberømte russiske hofjuveler Carl Fabergé og komme tættere på fortællingen om den danske zarina. Som mor til Ruslands sidste zar, befandt Dagmar sig midt i en dramatisk epoke af zarens historie – de sidste år inden den russiske revolutionen skulle vende op og ned på alting – og det er denne spændende historie vi her udfolder.

Omvisningen foregår på dansk: 8., 9., 15., 16. og 23. februar kl. 11.00

Varighed: ca. 60 min.

Deltagerantal pr. omvisning: max. 25 personer

Mødested: Mød din guide i garderoben ved butikken i Christian VIII’s Palæ.

Billetter koster 45 kr. + almindelig indgangsbillet og kan købes på vores webshop her.

Tilbage til oversigt