Vinterferien for børn på Amalienborgmuseet

Vinterferien for børn på Amalienborgmuseet 2021 er overstået. Siden bliver opdateret, når vi nærmer os vinteren 2022. 

Vinterkulden lader vente på sig i København, men på Amalienborgmuseet søger vi mod koldere breddegrader, nærmere bestemt Rusland, når vi i vinterferien byder på oplevelser for hele familien. I vores børneaktivitet kan du fx lade dig hensætte til zar-familiens storslåede rige og blive klogere på, hvad forbindelsen mellem det danske og russiske hof er.

Aktiviteter for børn

I aktiviteten “Rejs til zarens Rusland” kan børn og deres voksne følge i prinsesse Dagmars fodspor til det store, imponerende og fremmede kejserlige hof i Rusland.

I en tidlig alder blev den danske prinsesse Dagmar sendt ud på sit livs rejse til Rusland. Hun skulle giftes med den kommende russiske zar og gik en fremtid som zarina af Rusland i møde. Der ventede hende en verden af overdrevet luksus og diamater, men også et liv langt væk fra sin familie, og alt hvad hun kendte.

Har du, hvad der skal til for at følge i Dagmars fodspor og blive forvandlet til et medlem af zarfamilien?

I vinterferien vil børn få udleveret deres eget personlige rejsepas, der vil sende dem rundt på museet på jagt efter Dagmars seks rejsekufferter. På turen kan børnene bl.a. finde deres russiske navn, øve sig på de kejserlige dansetrin, og se om de kan udfylde alle spørgsmålene i deres rejsepas, for at fuldende deres nye identitet, med et pasfoto i ægte zar-stil.

Det er i anledningen af Amalienborgmuseets åbning af Fabergékammeret, at vi inviterer børn og deres voksne på en russisk forvandlingsrejse. Rejsepas og kort til aktiviteten udleveres gratis ved køb af billet alle hverdage i uge 7 og uge 8 fra kl. 10.00 -14.00, samt i weekenderne d. 8., 9., 15., 16., 22. og 23. februar fra kl. 10.00-14.00. Børn under 18 år har gratis adgang til museet.

Målgruppen for aktiviteten er 6-10 år, men alle er selvfølgelig velkomne.

Tilbage til oversigt