Udstillingsåbning i eventyrets tegn

Den 26. september var en helt særlig dag for Hendes Majestæt Dronningen – det var nemlig dagen, hvor hun endelig kunne erklære den længe ventede udstilling ”Eventyrdronningen” på Beletagen på Amalienborg åben. Udstillingen giver et særligt indblik i en mere privat side af Dronningens virke, nemlig hendes kreative univers, som ellers ofte udfolder sig bag lukkede døre på Dronningens ugentlige fridag.

Med åbningen af udstillingen inviteres alle interesserede dog indenfor i Dronningens finurlige og frem for alt eventyrlige univers, der med sikkerhed vil betage både voksne og børn med dets mange teksturer, mønstre og rabalderfarver, som er så kendetegnende for Dronningens stil.

Dronningen var lutter smil under sin åbningstale. Fotograf: Thomas Sjørup

 

Udstillingen er bygget op omkring Dronningens sceniske kreationer og gengiver gennem scenografi, kostumer og private fotografier af den udklædningsentusiastiske kongefamilie et udpluk af de mange inspirationsbobler, der konstant udspringer fra Dronningens kreative hjerne.

Helt i Dronningens og eventyrtemaets ånd indviedes udstillingen med et dansenummer af to dygtige dansere fra Pantomimeteatret i Tivoli, som gennem årene har nydt godt af Dronningens store kreativitet.

Dansere fra Pantomimeteatret i Tivoli udfører et kort stykke fra Den Standhaftige Tinsoldat. 

 

Efter en kort åbningstale for det fremmødte publikum og pressefolk i Riddersalen i Christian VII’s Palæ, kunne Dronningen for første gang, ledsaget af sin søn, Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, se udstillingen i sin helhed, hvilket fremkaldte mange smil og nostalgiske anekdoter på vej gennem bl.a. Den Magiske Skov og Kreativitets-rummet.

Prins Joachim og Prinsesse Marie var blandt det publikum, der spændt ventede på at få lov til at se Eventyrdronningen. Fotograf: Thomas Sjørup

 

Alt i alt en eventyrlig dag værdig til en eventyrlig udstilling!

”Eventyrdronningen” på beletagen i Christian VIII’s Palæ er nu åben for offentligheden, og kan opleves frem til 19. maj 2019. Læs mere om udstillingen her eller køb billet til en rundsvisning i udstillingen med en af vores læringspiloter.

 

 

Tilbage til oversigt