Start nytåret på kongelig vis på Amalienborg

D. 1. januar slumrer det meste af København, men på Amalienborg holder vi “nytårskur”. Her har Københavnere og byens besøgende mulighed for en kongelig start på året i Christian VIII’s palæ. I Gallasalen byder vi på et glas bobler og en chokolade, der kan nydes til lyden af levende klassisk musik. Dette foregår fra 12:00-18:00.

Samtidig kan du udforske de kongelige nytårstraditioner, som de har set ud i mange år. Nytåret er nemlig en travl tid i Kongehuset med århundredegamle markeringer af årsskiftet, og der er mulighed for at dykke ned i emner som nytårstale, nytårskur og nytårstaffel – begivenheder, hvor der er fokus på påklædning, bordopdækning og historiske rødder.

Der vil ligeledes være mulighed for en god historie, når museets pilot står klar med spændende kongelige fortællinger til store og små ved vores spørgestation. Hvilken historie, der fortælles, vælger du ved at trække et kort. Er det en rigtig isbjørn, hvad er særligt ved den forgyldte kuglepen og er det hornet fra en ægte enhjørning, som kongen har fået foræret?

På denne dag lukker museet først kl. 19, og du kan derfor gå direkte fra museet henover slotspladsen til Christian VII’s Palæ og få et glimt af gallauniformer og smukke rober, når gæsterne ankommer til Nytårskuren hos Regenten, der begynder kl. 19.

Hvis du foretrækker et formiddagsbesøg, er det oplagt at kombinere det med Vagtskiftet på slotspladsen, der er særlig stemningsfuldt på dagen, og hvor Den Kongelige Livgarde er iklædt rød galla i anledning af nytåret.

HVORNÅR: 1. januar 2020 er der åbent fra kl. 11-19
HVOR: Christian VIII’s Palæ
PRIS: Almindelig entrépris

Tilbage til oversigt