Samtalesalon: Kunsten at være regent

Samtalesalon med museumsinspektør ved Kongernes Samling Jesper Munk Andersen og historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen

Søndag 9. oktober 2022, kl. 15.00 – 16.00, Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ

Køb billet her

I anledning af særudstillingen “En dronnings smykkeskrinpå Amalienborgmuseet tilbyder vi i 2022 en række samtalesaloner og foredrag om Dronningens smykker, smykkedesign, kronjuveler, medaljer, ordner, kjoler og kongelig smykkekunst.

Til denne samtalesalon inviterer museumsinspektør Jesper Munk Andersen, historiker og kongehusekspert, Sebastian Olden-Jørgensen, ind til en snak om regentrollen gennem tiden. At være regent er ikke som noget andet job, man kan pensioneres fra. Det er en livsgerning. I langt de fleste lande er der derfor tradition for, at man bliver siddende til man dør. Der er dog mange måder at være regent på. Dette afhænger ikke mindst af tiden og de givne samfundsmæssige forhold. Der vil være rig mulighed for at spille spørgsmål til arrangementet.

Om Sebastian Olden-Jørgensen

Sebastian Olden-Jørgensen (f. 1964) er lektor i historie på Københavns Universitet. Han har især beskæftiget sig med dansk historie i perioden 1500-1700. Sebastian Olden-Jørgensen har udgivet en lang række bøger.

Om Jesper Munk Andersen

Jesper Munk Andersen (f. 1979), cand.mag. i historie og museumsinspektør ved Kongernes Samling. Har blandt andet beskæftiget sig med enevældens iscenesættelse og ceremoniel under Christian 5. samt dronningernes virke ved 1700-tallets danske hof.

Praktisk info

Sted
Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ, Amalienborg Slotsplads 5, 1257 København K. Indgangen til museet finder du i porten nærmest Frederiksgade. Metrostation tættest på er Marmorkirken.

Tidspunkt
Foredraget finder sted 9. oktober kl. 15.00 – 16:00. Der vil være adgang til Amalienborgmuseet og udstillingen ”En dronnings smykkeskrin” fra kl. 16.00 – 17.00.

Priser
Voksne: 190 kr.
Studerende: 145 kr.
Årskortholdere: 65 kr. Køb årskort her
Prisen inkluderer samtalesalon og entré til museet og udstillingen.

Køb billet her

Tilbage til oversigt