Rundvisning i de kongelige arbejdsværelser

Kom helt tæt på nogle af de kongelige personligheder i den glücksborgske slægt, når vi på denne rundvisning ser nærmere på de kongelige arbejdsværelser på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ. Her vil du få indblik i menneskene bag det danske monarki, og med udgangspunkt i værelsernes indretning og udsmykning går vi i dybden med historien bag den glücksborgske slægt på den danske trone og det danske monarkis udvikling og funktion de sidste 150 år.

Vi besøger blandt andet Christian 9.s arbejdsværelse og ser på, hvilke udfordringer han, som den første konge af Danmark fra den nye slægt, stod overfor.

Efter rundvisningen er der mulighed for at besøge Beletagens smukke rum på egen hånd. Her kan du bl.a. se den smukke udsmykning, lavet af Nicolai Abildgaard, og Det gyldne Tableau – en borddekoration med forgyldte bronzekopier af en række af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens mest kendte værker.

Praktisk

Hvornår: Rundvisningen kan opleves på udvalgte dage i april-august. Se dagene under billetkøb.

Varighed: Rundvisningen varer ca. en time.

Pris: 150 kr. inklusive entre til museet / gratis for årskortholdere.

Mødested: Vi mødes ved garderoben bag museumsbutikken på Amalienborgmuseet.

Mødetid: Rundvisningerne starter kl. 13:30 præcis, så vi anbefaler at møde op fem minutter før.

Køb billetter til rundvisning på DANSK her
Køb billetter til rundvisning på ENGELSK her

BEMÆRK VENLIGST: Billetten giver adgang til hele Amalienborgmuseet, hvor I bl.a. også kan opleve vores smukke Beletage, men vær særligt opmærksom på åbningstiderne, da museet nogle dage lukker kl. 15.00, og I derfor på nogle dage kun kan besøge museet inden rundvisningen.

 

Tilbage til oversigt