Omvisning i Christian VII’s Palæ

Besøg Kongehusets repræsentations- og gæstepalæ i sommerferien. Gennem 250 år har rigets og udlandets fornemste personer været gæster i Christian VII’s Palæ, og bygningen emmer af eksklusivitet. Omvisningen giver dig mulighed for at gå i fodsporet på de kongelige gæster, opleve nogle af Danmarks smukkeste rum og høre om stedets omskiftelige historie. Palæet er for mange synonymt med nytårskuren, og du kommer også til at se de steder i palæet, hvor den traditionsrige begivenhed finder sted.

 

PALÆETS HISTORIE
A.G. Moltke, der var Frederik 5.s overhofmarskal og nære ven, udformede og indrettede i 1750’erne palæet, hvor han kunne holde forrygende fester og imponere sine gæster. I 1794 blev pragtbygningen overtaget af Christian 7., og siden 1885 har det primært fungeret som repræsentationspalæ for Kongehuset.  Også i dag bruges palæet til repræsentation, og historien gentager sig i nutidens brug; at vise sig fra sin bedste side.

 

Omvisningen viser, hvordan palæet gennem tiden er blevet brugt til at manifestere magt og prestige med sine indbydende interiører, afholdelser af officielle begivenheder, udnævnelser af konger samt udstillinger af kostbare samlinger.

 

Arkitekten Nikolai Eigtved står bag denne kulturhistoriske perle, der med kunst og kunsthåndværk i særklasse udgør et gesamtkunstværk af høj international karat. Der er tale om en tidscollage, der er visuelt sammensat af forskellige tidsperioders formsprog og virkemidler, men med rokokoens finurlige og lette kurver som de absolut fremherskende.

 

HIGHLIGHTS
Der er adgang til alle de repræsentative rum, og besøget inkluderer bl.a. den overdådige Riddersal, Taffelsalen, der stadig er i brug til Kongehusets officielle selskaber, Flora Danica-værelset, malerier af europæiske mestre, noget af landets fineste møbelkunst og et overflødighedshorn af udsøgte forgyldninger på vægge og i lofter.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Omvisningens varighed: 60-75 min.
Pris: 95 kr. pr. billet (køb billetten i vores webshop eller på billetkontoret i Christian VIII’s palæ)
Mødested: Christian VIII’s Palæ i porten

 

Januar-april 2018:
Onsdag kl. 13.10-14.40
Torsdag-søndag kl. 13.10-14.40 på engelsk (book plads her)
Lørdag-søndag kl. 11.10-12.40

 

Maj-juni 2018:
Onsdag kl. 13.10-14.40
Torsdag-søndag kl. 13.10-14.40 på engelsk (book plads her)
Lørdag-søndag kl. 10.10-11.40

 

VIL DU SE MERE?
Det er muligt at besøge museet i Christian VIII’s Palæ i forbindelse med omvisningen til en fordelagtig pris. Du kan købe entrébillet til Christian VIII’s Palæ til 60 kr., når du medbringer billetten fra Christian VII’s Palæ. Henvend dig blot i billetsalget i Christian VIII’s Palæ på dagen og medbring venligst billetten.
Tilbage til oversigt