Hyldestkoncert for Christian 4.s chefdirigent

Med Theatre of Voices og Hamburger Ratsmusik

Oplev det prisbelønnede ensemble Theatre of Voices, når de gæster Amalienborgmuseet i selskab med Hamburger Ratsmusik 14. november 2022. Det sker i en hyldestkoncert for den tyske komponist Heinrich Schütz, 350 år efter hans død – og som kulminationen på en spektakulær Europaturné.

Heinrich Schütz er gennem tiden blev kendt og fejret i Europa, som det Christian 4. kaldte ”den allerbedste tyske kompositør” – og han blev hele to gange hyret ind som chefdirigent for Kongens hoforkester. Nu har du muligheden for at opleve hans værker ved denne hyldestkoncert i Havesalens smukke rammer på Amalienborg.

Koncerten

Theatre of Voices blev grundlagt i London 1990 af den engelske dirigent Paul Hillier. I dag er den danske vokalgruppe internationalt anerkendt og anses for at være et af verdens førende vokalensembler med tæt på 40 udgivelser og flere priser, heriblandt adskillelige Grammyer og P2-priser.

Helt tilbage i 1522 blev Hamburger Ratsmusik grundlagt i Tyskland for at vise, at den frie hansestad nemt kunne måle sig med datidens fyrstelige hoforkestre.

I år fejrer Hamburger Ratsmusik deres 500-års jubilæum ledsaget af Theatre of Voices på deres turné Elbwärts, som vil følge i Heinrich Schütz’ fodspor: Startende i forskellige byer i det centrale Tyskland, blandt andet Dresden, hvor Schütz blev både født, havde sit virke som musiker, men også ligger begravet.

Efter ophold i Lüneburg, Hamburg og Slesvig-Holsten begiver orkesteret sig videre til Danmark med en række koncerter, som kulminerer med denne koncert på Amalienborg 14. november 2022. Ud over værker af Heinrich Schütz vil aftenens program også bestå af værker af bl.a. John Dowland, Michael Praetorius, Morgens Pedersøn og Hans Nielsen.

Praktisk info

Sted: Havesalen, Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ, Amalienborg Slotsplads 5, 1257 København K. Indgangen til museet finder du i porten nærmest Frederiksgade. Metrostation tættest på er Marmorkirken.
Tidspunkt: Koncerten finder sted 14. november 2022, kl. 17.00 – 18.15. Da Amalienborgmuseet er lukket denne dag, vil der stå en vagt i porten til museet og lukke gæster ind mellem kl. 16.30-16.55. Dørene lukkes kl. 16:55.
Priser: Voksne: 125 kr. | Årskortholdere: 80 kr.

Køb billet her

Medvirkende

Theatre of Voices

Else Torp, sopran
Kate Macoboy, sopran
Kristin Mulders, alt
Paul Bentley-Angell, tenor
Jakob Bloch Jespersen, bass
Indstudering: Paul Hillier

Hamburger Ratsmusik

Simone Eckert, viola da gamba
Ulrich Wedemeier, lut og chitarrone
Anke Dennert, orgel
Indstudering: Simone Eckert

Tilbage til oversigt