Foredrag i Gallasalen: Da italienerne væltede Christian 8.s Hofteater – og resten af København

Helt eksklusivt kan du i august opleve operaekspert Henrik Engelbrechts foredrag om italienernes optræden på Hofteatret i den smukke gallasal i Christian 8.s Palæ. Store dele af palæets sale står i dag, som da Christian 8. selv boede i palæet for næsten 200 år siden. I disse historiske rammer vil Henrik Engelbrecht føre dig tilbage til tiden omkring år 1842 og fortælle om den lille, men markante kulturrevolution, som blev skabt med Christian 8. og de italienske sangere i Hofteatret. Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, introducerer og sætter scenen for arrangementet i Christian 8.s tidligere hjem.

Kom og oplev Henrik Engelbrecht fortælle levende og medrivende om de skæbner, som i årene omkring enevældens afskaffelse leverer en helt ny og anderledes form for underholdning til københavnerne – og om københavnernes opsigtsvækkende reaktioner på det hele.

Praktisk info

Hvornår: d. 8., 15., 22. og 29 august.
Pris: 120 kr. (80 kr. for årskortholdere) + gebyr
Tid: Dørene til Christian 8.s Palæ åbner fra kl. 14. Det vil være muligt at gå på opdagelse og høre mere om Christian 8. og palæets historie. Selve foredraget starter kl. 14.30 i gallasalen.
Varighed: 1 time

I forbindelse med arrangementet vil resten af Amalienborgmuseet være lukket. Billetten giver derfor kun adgang til beletagen og foredraget.
Arrangementet er blevet til i samarbejde med Teatermuseet i Hofteatret. Hofteatret bag Christiansborg Slot er lukket indtil december 2022, da det er ved at gennemgå en omfattende istandsættelse og restaurering. Følg udviklingen på www.hofteatret.dk

Tilbage til oversigt