Foredrag: Fortællinger om de kongelige juveler

Med journalist, filminstruktør og redaktør Anna von Lowzow

Søndag 4. september 2022, kl. 15.00 – 16.00, Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ

Køb billet her

I anledning af særudstillingen “En dronnings smykkeskrinpå Amalienborgmuseet tilbyder vi i 2022 en række samtalesaloner og foredrag om Dronningens smykker, smykkedesign, kronjuveler, medaljer, ordner, kjoler og kongelig smykkekunst.

Oplev tilrettelægger og redaktør Anna von Lowzow i foredraget ”Fortællinger om de kongelige juveler”. De kongelige slægter, har længe være indehavere af fascinerende og overdådige historiske juveler. Det er i disse juvelsæt, man finder de smukkeste perler, de fineste ædelstene og det helt sublime håndværk. Disse juveler afspejler kongelige skæbner gennem generationer, og er ofte knyttet til højdepunkter i de kongelige slægter. Magt, indflydelse og et net af slægtsforbindelser findes i disse ædelstenes historie og i århundreder har de kongelige juveler været udsat for lidt af hvert. De er gået i arv, de har været medgift, de er blevet købt og solgt igen for at forsørge familien.

Om Anna von Lowzow

Anna von Lowzow har siden 1999 arbejdet på Nordisk film som tilrettelægger og instruktør af internationale, historiske dokumentarfilm, herunder dokumentaren ”De Kongelige Juveler”.

Praktisk info

Sted
Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ, Amalienborg Slotsplads 5, 1257 København K. Indgangen til museet finder du i porten nærmest Frederiksgade. Metrostation tættest på er Marmorkirken.

Tidspunkt
Foredraget finder sted 4. september kl. 15.00 – 16.00. Der vil være adgang til Amalienborgmuseet og udstillingen ”En dronnings smykkeskrin” fra kl. 16.00 – 17.00.

Priser
Voksne: 190 kr.
Studerende: 145 kr.
Årskortholdere: 65 kr. Køb årskort her
Prisen inkluderer samtalesalon og entré til museet og udstillingen.

Køb billet her

Tilbage til oversigt