Brodér et Gråstenæble i Petit Point              

Kom med når Kongernes Samling inviterer til eksklusivt broderiworkshop i de historiske sale på Amalienborgmuseet.

Oplev broderiets magi, når vi går i Dronning Margrethes fodspor og udforsker Petit Pointteknikken, syr med rabalderfarver og skaber vores eget Gråstenæble – med guldnål selvfølgelig. Det hele sker under kyndig vejledning af vores dygtige brodøse Laila Glienke fra Håndarbejdets Fremme.

Workshoppen varer 4,5 time inkl. omvisning på museet og foregår i den smukke havesal i Christian VIII’s Palæ.
Køb billet her:


Lær at brodere et Gråstenæble sammen med vores dygtige brodøse i havesalen på Amalienborgmuseet.
Vi vil blandt andet undersøge Dronning Margrethes lidt frie måde at brodere med teknikken Petit Point, og vi vil arbejde med Dronningens glade farvevalg. Vi syr med guldnåle og lækre farverige hørtråde på Royal Stramaj. Workshoppen lægger op til, at du selv er med i designproces og farvevalg. Undervejs vil du blive introduceret til elementer og detaljer fra Dronningens egne Petit Pointbroderier, som du selv frit kan tilføje – vi er ikke farveforskrækkede.

På vores magasiner ligger eksempler på tidligere dronningernes håndarbejder, som vi helt eksklusivt har fundet frem i dagens anledning. Ud over dette unikke indblik i museumsgenstande, der normalt er gemt væk, får du løbende mulighed for at komme med på en særlig omvisning i vores museum. Her vil vores læringspilot tage jer med tilbage i tiden og fortælle om dronningernes broderier og tætte forbindelse til Håndarbejdets Fremme, hvor de siden år 1928 aktivt har været med til at højne og udbrede dansk håndarbejde.

Når du går hjem fra kurset, vil du være blevet klogere på broderiets mange udtryk. Du vil have kendskab til Petit Pointteknikken, farvernes mange muligheder og tidligere dronningeres broderier. Sidst men ikke mindst vil du have fået en masse inspiration og en hyggelig dag i royale omgivelser.

Det færdige broderi bliver til et lille vægbillede, som du selvfølgelig får med hjem (færdigt eller godt på vej).

Praktisk information

Pris: 895,- inkluderer entré, undervisning, omvisning samt materialer. Medbring selv mad og drikke (må ikke indtages i museet, vi henviser til garderoben, hvor der forefindes bænke).

Prisen er ekskl. gebyr. Vi refunderer beløbet hvis vi aflyser.

Max.: 10 deltagere.

Hvornår: lørdag d. 3 og søndag d. 4 juli kl. 11.00 – 15.30

Kurset er for let øvede. 

Bemærk: Dette arrangement afholdes i forbindelse med Kongernes Samlings særudstilling ”Dronningens broderier” på Koldinghus.

Særudstillingen befinder sig ikke på Amalienborgmuseet, hvor vi i stedet helt eksklusivt vil vise enkelte genstande fra samlingens magasiner samt den permanente udstilling. H.M. Dronning Margrethes private broderier kan opleves på Koldinghus frem til 2. januar 2022.

Kontakt os:
Marie N. Henriksen
E-mail: mh@kosa.dk
Tlf.: 3318 6062 (mandag, tirsdag og torsdag kl. 9-15)

Vi følger regeringens anbefalinger og beder derfor om at se coronapas eller en negativ coronatest som er max. 72 timer gammel (enten PCR- og/eller antigen-test).

Workshoppen kan afmeldes på grund af Covid-19 restriktioner eller ved for få tilmeldinger, i så fald refunderes det indbetalte beløb.

Tilbage til oversigt