Vi søger læringspiloter til publikumsrelaterede aktiviteter pr. 1. august 2017

Brænder du for kulturhistorie, kunst og konger?
Kan du skabe engagerende møder i øjenhøjde, hvor læring og oplevelse går hånd i hånd?

Læringsenheden søger studenter til udadvendte publikumsrelaterede opgaver, som undervisning og uformelle læringsforløb, i de kongelige samlinger på Amalienborg og Rosenborg.
Som læringspilot i læringsenheden arbejder du en fast hverdag i ugen samt skiftende arbejdsdage i weekender. I læringsenheden bliver du en del af et engageret formidlingsteam, som blev etableret med nye mundtlige formidlingstiltag på Rosenborg og Amalienborg i september 2014. Vi har brug for personer, der både er fagligt stærke på det kunsthistoriske og kulturhistoriske område, og som kan bidrage med pædagogisk og museologisk viden og refleksion omkring dét at arbejde med for-midling til forskellige målgrupper.

Vi søger derfor studenter, der…
…brænder for det direkte møde med mennesker i alle aldre
…kan formidle engageret med sans for den gode historie
…har faciliterende egenskaber
…drives af nysgerrighed og lyst til at udvikle sine formidlingskompetencer
Vi forestiller os, at du…
…er bachelorstuderende i historie, kunsthistorie, litteraturvidenskab, lærerstuderende e. lign.
…har erfaring med museumsformidling og undervisning
…er god til at tilegne dig ny viden
…er selvstændig og god til at samarbejde

Vi kan tilbyde dig, at…
…blive en del af en kreativ læringsenhed, der skal forme den fremtidige formidling på Rosenborg og Amalienborg
…få styrket dine formidlingskompetencer gennem et grundigt oplæringsforløb
…få viden om og indgående praksiserfaring med den enestående kulturhistorie, som Rosenborg og Amalienborg danner rammerne om.

Om os
Læringsenheden tilbyder undervisningsforløb til daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser med fokus på dialogbaseret undervisning og aktiv deltagelse, samt skabe engagerende oplevelser for museernes øvrige gæster.
Rosenborg og Amalienborg rummer til sammen Kongernes Samling, der dækker over de danske kongers enestående samlinger af historiske genstande i form af kunsthåndværk, møbler, billedkunst og kronjuveler fra 1600-tallet og frem til i dag. Samlingen udstilles blandt andet som historiske inte-riører og giver publikum mulighed for at opleve historien fra et kongeligt perspektiv.

Send os en ansøgning
Har du lyst til at arbejde udadvendt med undervisning og formidling af kulturhistorie for folk i alle aldre, og har du mod på at sætte dig ind i nye stofområder, så send en ansøgning med CV senest mandag d. 12. juni kl. 12.00 pr. mail til: mh@kosa.dk
Bemærk, at vi påregner samtaler i uge 25.

For yderligere information se www.kongernessamling.dk eller kontakt lederen af Læringsenheden, Sissel Langkilde via tlf.: 3318 6045 eller e-mail: sl@kosa.dk.