Midsommermiddag ved slottet

Oplev genkendelige råvarer i overraskende sammenhænge og få udfordret dine nutidige forestillinger om måltidets form og indhold. Midsommermiddag ved slottet vil byde på en kulinarisk rejse gennem 1600-tallets og 1700-tallets fyrstelige højbord. Kom og smag på 150 års kongelig køkkenkunst, når Rosenborg inviterer til en stemningsfuld middagsoplevelse i fodsporerne på kongerne og dronningerne.

En historisk middagsoplevelse
Orangeriets køkkenchef Jasper Kure har sammen med historiker Louise Sebro udviklet aftenens menu, hvor forskellige perioders råvarer og retter bliver sat i en moderne og elegant kontekst. De mange smagfulde serveringer vil kombinere 1600-tallets sanselige måltid med 1700-tallets franske køkken og byde på periodernes delikatesser.
I et telt med åbne sider og med udsigt til slottet, vil der sprede sig en duft af renæssancens varme krydderier. 150 års fyrstelig borddekoration vil sætte os tilbage i tiden, og musikanter vil underholde med hofmusik, som var vi gæster ved Christian 4.’s langbord.
Louise Sebro har i mange år beskæftiget sig med historisk madlavning bl.a. i sit virke som tidligere leder af Herregårdsmuseet Selsø. Hun vil som aftenens vært løbende præsentere de enkelte serveringer og fortælle om de skiftende gastronomiske tendenser. Med små fortællinger fra Rosenborg vil aftenen give et indblik i, hvordan måltidet har udspillet sig ved det kongelige middagsbord over fire generationer af konger.
Det er første gang, vi inviterer til denne særligt stemningsfulde oplevelse som helt eksklusivt foregår over seks aftener på slotsgrunden. Den endelige menu følger snarest.

PRAKTISK INFORMATION
Hvornår: Fra tirsdag d. 19. juni – lørdag d. 23. juni hver aften fra kl. 18.45
Varighed: Forventet varighed af ca. 2 1/2 time.
Pris: 850 kr. per kuvert inklusiv servering af vin til maden.
Køb billet på vores webshop her.

Da middagen vil finde sted i et stoftelt med åbne sider, er det vigtigt at klæde sig på efter vejret. Vi tager forbehold for det danske sommervejr og henviser til vores generelle handelsbetingelser ved billetkøb.

Amalienborg og Rosenborg deltager i markeringen af Det Europæiske Kulturarvsår med en buket af aktiviteter. Organisationen European Royal Residences Association, som vi er medlem af, sætter i år fokus på den kongelige histories bidrag til måltidskultur og lancerer en stribe af arrangementer på slotte tværs over Europa. Det er i den anledning, at dykker ned i 450 års måltidshistorie på begge museer. Startskuddet er denne udstilling, der i juni suppleres af aktiviteter på Rosenborg. Læs mere på European Royal Residences Association hjemmeside.

Tilbage til oversigt