Foodiens Slotsguide

Foodiens slotsguide byder på en tematisk tur gennem slottet med fokus på det kongelige måltid. Med folderen i hånden kan du i dit eget tempo fordybe dig i måltidssporet på slottet, der dannede ramme om mange store begivenheder.

Særligt de kongelige måltider har indkapslet tidens tendenser og madkulturens udvikling over tid. Med udgangspunkt i slottets genstande giver guiden dig et indblik i dansk madkultur gennem 450 år og tegner et billede af, hvordan tendenser, råvarer og retter er blevet udvekslet på kryds og tværs af landegrænser.

Få en fornemmelse af hvilke råvarer, der har givet social status ved det fyrstelige højbord, og hvordan hverdagsmåltidet såvel som festmåltidet har udspillet sig på Rosenborg. Folderen er gratis og fås ved indgangen til slottet fra d. 19. juni.

Amalienborg og Rosenborg deltager i markeringen af Det Europæiske Kulturarvsår med en buket af aktiviteter. Organisationen European Royal Residences Association, som vi er medlem af, sætter i år fokus på den kongelige histories bidrag til måltidskultur og lancerer en stribe af arrangementer på slotte tværs over Europa. Det er i den anledning, at dykker ned i 450 års måltidshistorie på begge museer. Læs mere på European Royal Residences Association hjemmeside.

Tilbage til oversigt