Efterårsferie 2017 for børn på Rosenborg: Kom på Frederik 4.s hofskole for begyndere

Frederik 4.s hof har brug for nye adelsfolk, og gennem historiske fortællinger og sjove opgaver bliver børnene en del af Frederik 4.s hof på Rosenborg.

Hoffet på Frederik 4.s tid var stort og skulle varte både kongen, hans familie og gæster op. Gennem fortællinger og aktiviteter afprøver børnene, om de har det, der skal til for at blive en del af Frederik 4.s kongelige hof. Vi hører om Frederiks 4.s oldefar, Christian 4., der byggede slottet som sommerhus og gik i blodig krig mod svenskerne, hvor han mistede sit ene øje. Skjulte monogrammer og historier i lofterne skal desuden findes, og musik høres liggende på slottets fine gulve. I Riddersalen prøver børnene at gå, bukke og neje korrekt og ikke mindst, så øver de sig på at blive en rigtig adelig. Vi oplever desuden de dyrebare kongekroner og kronjuveler, der funkler i Skatkammeret dybt under Rosenborg. Måske er børnene også så heldige, at de ligesom Frederik 4. får lov at skabe deres helt eget våbenskjold og dermed kan kalde sig adelige i Frederik 4.s hof.

PRAKTISKE OPLYSNINGER:
Pris: Gratis for børn, max. en ledsagende voksen per barn. Voksende betaler almindelig billetpris. Billetter kan købes HER.
Varighed: 1½ time.
Alder: 5-9 år. Bemærk: En ledsagende voksen pr. barn.
Tidspunkt: 14. oktober – 22. oktober kl. 10.10 – 11.40 og kl. 13.10 – 14.40.

Tilbage til oversigt