Start nytåret på kongelig vis på Amalienborg

D. 1. januar slumrer det meste af København, men på Amalienborg holder vi “nytårskur”. Her har Københavnere og byens besøgende mulighed for en kongelig start på året i Christian VIII’s palæ. I Havesalen byder vi på et glas bobler og chokolader med kostumetryk fra vores særudstilling Eventyrdronningen. Dette kan nydes til lyden af levende klassisk musik, der spiller fra kl. 12-18.

Samtidig kan du udforske de kongelige nytårstraditioner, der er formidlet i ord og billeder på plancher. Nytåret er en travl tid i Kongehuset med århundredegamle markeringer af årsskiftet, og der er mulighed for at dykke ned i emner som nytårstale, nytårskur og nytårstaffel – begivenheder, hvor der er fokus på påklædning, bordopdækning og historiske rødder.

Der vil ligeledes være mulighed for en god historie, når museets pilot står klar med spændende kongelige fortællinger til store og små ved vores spørgestation. Hvilken historie, der fortælles, vælger du ved at trække et kort. Er det en rigtig isbjørn, hvad er særligt ved den forgyldte kuglepen og er det hornet fra en ægte enhjørning, som kongen har fået foræret?

I særudstillingen Eventyrdronningen er der rig mulighed for at dykke ned i H.M. Dronningens kreative univers. Her kan du svømme væk i den drømmende magiske skov eller det overdådige kongelige taffel, skabt med Dronningens kostumer. I udstillingen er der også mulighed for at skabe din helt egen nytårshat ud fra Dronningens design.

På denne dag lukker museet først kl. 19, og du kan derfor gå direkte fra museet henover slotspladsen til Christian VII’s Palæ og få et glimt af gallauniformer og smukke rober, når gæsterne ankommer til Nytårskuren hos Regenten, der begynder kl. 19.

Hvis du foretrækker et formiddagsbesøg, er det oplagt at kombinere det med Vagtskiftet på slotspladsen, der er særlig stemningsfuldt på dagen, og hvor Den Kongelige Livgarde er iklædt rød galla i anledning af nytåret.

HVORNÅR: 1. januar 2019 er der åbent fra kl. 11-19
HVOR: Christian VIII’s Palæ
PRIS: Almindelig entrépris

Tilbage til oversigt